Διεξήχθησαν τα έξι από τα επτά ματς της 23ης της Super League και απομένει το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό σήμερα στις 19:30 στο Αγρίνιο για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική.

Ads

Είναι μάλλον η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν που το παιχνίδι της Δευτέρας έχει τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί αφού η πρώτη θέση και ο τίτλος έχουν προ πολλού κριθεί, οι υπόλοιπες τρεις που δίνουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο διεκδικούνται από τέσσερις ομάδες και η μάχη αναμένεται σκληρή.

Να θυμίσουμε πως πέρα από τον σίγουρο πρωταθλητή Ολυμπιακό, που θα είναι στα προκριματικά του Champions League, ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος, θα μπουν στον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League.

Αυτό θα αλλάξει στην περίπτωση που ο Κυπελλούχος φέτος είναι ομάδα, η οποία στην τελική βαθμολογία είναι εκτός τετράδας.

Ads

Μετά τα αποτελέσματα των αγώνων της 23ης αγωνιστικής έχουμε τον ΠΑΟΚ μόνο δεύτερο, Άρη και ΑΕΚ στη τρίτη θέση, με πολύ πιθανό ενδεχόμενο αν νικήσει ο Παναθηναϊκός το απόγευμα στο Αγρίνιο, να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία.

Απομένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και να αρχίσουν τα play-off, όπου οι ομάδες θα μπουν έχοντας μαζί τους βαθμούς που ήδη έχουν κατακτήσει.

Έχουμε λοιπόν τον σίγουρο πρωταθλητή Ολυμπιακό, που όπως είναι φυσικό εστιάζει στη ρεβάνς της Πέμπτης με την Αϊντχόφεν, θέλοντας να συνεχίσει στους 16 του Europa League.

Ίσως αυτό (ο στόχος της συνέχεις στην Ευρώπη δηλαδή),είναι και ένας από τους λόγους της χθεσινής ισοπαλίας με τον Άρη, συνυπολογίζοντας την μεγάλη ατυχία με τους τραυματισμούς των Βραουσάι, Σωκράτη και Μπρούμα, καθώς και την αγωνιστική αξία και φιλοδοξία των κίτρινων της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στη Λαμία που έπαιξε με πολλές ελλείψεις και είναι μόνος δεύτερος.

Η ΑΕΚ παραλίγο να γνωρίσει κι άλλη εκτός προγράμματος ήττα εντός έδρας, ήρθε ισόπαλη με τον Αστέρα Τρίπολης επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά φέτος πως έχει βαθύ αγωνιστικό πρόβλημα και καθόλου σταθερότητα.

Ο Άρης πήρε πολύτιμο βαθμό στο Καραϊσκάκη και με βάση την εικόνα του θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος Ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο Αστέρας Τρίπολης για μία ακόμη φορά έδειξε πως δεν είναι τυχαία η πορεία του, παρέμεινε αήττητος για όγδοη σερί αγωνιστική, θα είναι σίγουρα στα play-off και γιατί όχι, κοιτάει προς τα πάνω….

Στα υπόλοιπα η κατρακύλα του ΟΦΗ στερεί από το πρωτάθλημα την επιθετική ομορφιά και πορεία που πρόσφεραν πέρυσι οι Κρητικοί, που πλέον θα κοιτάξουν να μην μπουν σε περιπέτειες υποβιβασμού.

Η μάχη για την παραμονή θα δοθεί ανάμεσα στην ΑΕΛ, τον Παναιτωλικό και την Λαμία πρωτίστως, με την ομάδα της Φθιώτιδας να είναι σε καλύτερη θέση προς το παρόν.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1
(Αγκάγεφ 76′   –  Ακούνια 44′)

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2
(Σιμάνσκι 40′, 68′ –  Λ. Φερνάντεζ 15′, Σουάρεζ 18′)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΟΚ – Λαμία 4-0
(Μπαμπά 18′, Τζόλης 48′, Ουαρντά 52′, Α. Ζίβκοβιτς 66′)

Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 2-0
(Δουβίκας 34′ πεν., Ριένστρα 52′)

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-0
(Παμλίδης 4′)

Ολυμπιακός – Άρης 1-1
(Φορτούνης 40′  –  Μήτρογλου 83′ πεν.)

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

  • Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 19:30

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερς

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 24ης αγωνιστικής

image