Η 23η αγωνιστική της Super League, που ολοκληρώθηκε με τη νίκη του ΟΦΗ και την ισοπαλία του Αστέρα με τον Παναιτωλικό, πιθανότατα θα μνημονεύεται ως κομβική όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, καθώς ανάλογα με την έκβαση της μάχης του τίτλου, θα ανατρέχουμε στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα και στην απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού από τη Λαμία στη Λεωφόρο.

Ads

Πλέον έχουμε τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, τις οποίες χωρίζουν μόλις πέντε βαθμοί, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές μέχρι την λήξη της κανονικής περιόδου και άλλες δέκα των playoffs.

Η ΑΕΚ είναι μόνη πρώτη με 52 πόντους, δείχνοντας σοβαρότητα και σταθερότητα, έπονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με 51, για να συμπληρώσει την τετράδα ο Ολυμπιακός με 47, που σημαίνει πως όλες οι διαφορές μπορούν να καλυφθούν ή να μεγαλώσουν, κάτι που θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαχειριστούν οι ομάδες τις πρόσφατες επιτυχίες (Ολυμπιακός), αλλά και τις αποτυχίες (ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός).

Στη εξάδα που οδηγεί στα playoffs θα είναι επίσης σίγουρα ο Άρης και μία εκ των Λαμία ή Αστέρα Τρίπολης, με την πρώτη να έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, αλλά να έχει δείξει απίστευτη αντοχή και πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Ads

Παναιτωλικός, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά, είναι οι ομάδες που θα δώσουν τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ ΟΦΗ, Πανσερραϊκός και Ατρόμητος Αθηνών, ισοβαθμούν στους 23 πόντους και θα συμμετάσχουν στα playouts, μη έχοντας ιδιαίτερους στόχους πλέον, ίσως μόνο να προσέξουν μην μπουν σε περιπέτειες και σενάρια υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Ατρόμητος Αθηνών-Άρης 0-2

(33’ (πεν.) Μορόν, 90+4′ Νταρίντα)

Παναθηναϊκός-Λαμία 2-2

(45’+3’ Μπερνάρ, 59’ Γερεμέγεφ – 45’ Καρλίτος, 68’ Τισλούλης)

 

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

(47’ Ασέχνουν – 32’/ 72’Κόντε)

 

ΑΕΚ-Κηφισιά 3-0

(19’/ 24’ Λιβάι Γκαρσία, 90′ Λιούμπιτσιτς)

 

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4

(39’ Ντεσπόντοφ – 29’ Ναβάρο, 54’ Ποντένσε, 83’/ 90’Ελ Κααμπί)

ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 4-0

(23’/ 33 ‘Ισέκα, 29′ Λαμπρόπουλος, 79’ Μπακού)

 

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 2-2

(42′ Ντίαζ, 45’+2′ Μιριτέλο, 65′ Τζουγκάνοβιτς, 90+1′ Οικονόμου

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της επόμενης (24ης) αγωνιστικής