Πάντα όταν υπάρχει ντέρμπι αιωνίων χαρακτηρίζει την αγωνιστική, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά  και στην 22η της Super League.

Ads

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρωταγωνιστής, μετά τη μεγάλη νίκη του επί του αήττητου ως χθες Ολυμπιακού.

Ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης και διαφοράς μεταξύ των ομάδων, τα μεγάλα ντέρμπι έχουν τη δική τους αίγλη, ιστορία και ξεχωριστή γοητεία.

Έχει συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν να επικρατεί σε αντίστοιχα ματς, όχι η ομάδα που είναι φαβορί γιατί βρίσκεται σε καλή περίοδο, στα «πάνω» της δηλαδή, αλλά το αουτσάιντερ, αν είναι δόκιμοι οι όροι σε τέτοια παιχνίδια με τέτοιους μεγάλους αντιπάλους.

Ads

Η νίκη του ΠΑΟ ήταν δίκαιη και πέρα από βαθμούς, γόητρο και ψυχολογία στο στρατόπεδο των πρασίνων, δίνει ενδιαφέρον και ομορφιά στο πρωτάθλημα μας, που έχει ανάγκη δυνατό και ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό.

Είναι φανερό ότι από τότε που ανέλαβε ο Λάζλο Μπόλονι την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού, η βελτίωση της ομάδας είναι εμφανέστατη και πλέον κάνει πορεία πρωταθλητισμού, άσχετα αν ο τίτλος είναι ήδη εδώ και καιρό στα χέρια του Ολυμπιακού.

image

Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος εννέα αγωνιστικές και πλέον ο στόχος της εξόδου στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μοιάζει πολύ πιο εφικτός.

Ο Ολυμπιακός προφανώς δεν ήθελε μία ήττα και μάλιστα από τον «αιώνιο» αντίπαλο, βεβαίως θα ήθελε να διατηρήσει το αήττητο και να πάει στο ματς της Πέμπτης με την Αϊντχόφεν με άλλη «φόρα».

Ωστόσο είναι μεγάλη και έμπειρη ομάδα, ξέρει να διακρίνει τους αγώνες και τη σημασία τους, δεν έχει αλλάξει κάτι αναφορικά με την αξία και τις δυνατότητες του. 

Η αλήθεια είναι ότι ξένισαν οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς μετά το ντέρμπι, ο οποίος δεν έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλο και είπε ότι «δεν κέρδισε ο καλύτερος».

Διότι είναι κατανοητή η πίκρα μετά από ήττα σε ντέρμπι, σαφώς οι ερυθρόλευκοι έχουν την καλύτερη ομάδα αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, τα στατιστικά του χθεσινού αγώνα είναι υπέρ του Ολυμπιακού.

Όμως ένας επαγγελματίας του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να αντιδράσει μάλλον με ανωτερότητα, όταν μάλιστα σε επίπεδο σχεδιασμού και διαχείρισης του αγώνα, ο αντίπαλος προπονητής νίκησε κατά κράτος.

Η 22η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τους αγώνες ΑΕΛ-ΑΕΚ, αν διεξαχθεί τελικά γιατί τα προβλήματα με το χιόνι στο «Αλκαζάρ» είναι μεγάλα και ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ που θα γίνει στο Περιστέρι λόγω ακαταλληλότητας της έδρας του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες».

Από την έκβαση αυτών των αγώνων θα εξαρτηθεί και η κατάταξη στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Ο Άρης έμεινε στο 0-0 χθες στο χιονισμένο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Παναιτωλικό, απώλεια που είναι πιθανόν να του στοιχήσει πολύ στην μάχη της τετράδας και της εξόδου στην Ευρώπη.

Ο Αστέρα Τρίπολης δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του (βέβαια η θέση του στην εξάδα φαντάζει σίγουρη), δεν του το επέτρεψε η Λαμία που από τότε που ανέλαβε προπονητής ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι άλλη ομάδα και ανεβαίνει αγωνιστικά αλλά και βαθμολογικά.

Τέλος ο Απόλλων και ο Βόλος σημείωσαν σημαντικές νίκες απέναντι σε Ατρόμητο και ΟΦΗ αντίστοιχα, με το ίδιο σκορ και την ίδια πειστική εμφάνιση.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/2

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 0-0

Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος 2-1
(42΄Μπεντινέλι, 67΄Ντάουντα – 90΄Μαυρομμάτης)

Κυριακή 14/2

Άρης-Παναιτωλικός 0-0

ΟΦΗ-Βόλος 1-2
(63΄Καστάνιος – 3΄Περέα, 22΄Δουβίκας)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
(6΄Μαουρίτσιο, 73΄Σανκχαρέ – 82΄Ελ Αραμπί)

Δευτέρα 15/2

  • ΑΕΛ-ΑΕΚ  17:15
  • ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ  17:15

Η βαθμολογία

image

Οι σκόρερς

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 23ης αγωνιστικής

image