Εν μέσω κακοκαιρίας και θλιβερών εικόνων από το σεισμό στην Τουρκία, ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας, έχοντας να παρουσιάσει ως πρώτη είδηση όχι κάτι αγωνιστικό, αλλά τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στο γήπεδο του Περιστερίου.

Ads

Συγκεκριμένα η ματαίωση του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ, λόγω του προβλήματος με το ύψος των δοκαριών από το έδαφος, που πιθανότατα θα δώσει τη νίκη στην Ένωση στα χαρτιά, έδωσε αφορμή για «πόλεμο» ανακοινώσεων, καταγγελιών, εμπλοκής και άλλων ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) και βέβαια επειδή το θέμα πήρε διεθνή δημοσιότητα, γίναμε πάλι ρεζίλι (ως Ελληνικό ποδόσφαιρο) κατά το κοινώς λεγόμενο.

Στα αμιγώς αγωνιστικά δέσποσε το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, όπου μπορεί να μην υπήρξε νικητής και να μη σημειώθηκαν γκολ, ωστόσο ήταν ένα συναρπαστικό ματς, με πολλές καλές ευκαιρίες (κυρίως από τον δικέφαλο του βορρά), αλλά και τον τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων Αλέξανδρο Πασχαλάκη σε μεγάλη βραδιά.

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις νίκες, με δυσκολία και άγχος είναι η αλήθεια, απέναντι στη Λαμία που πάλεψε και είχε 2-3 καθαρές τελικές.

Ads

Ο Ιωνικός με το Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο, σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα (επί του Άρη που απέλυσε τον Άγγλο προπονητή του Άλαν Πάρντιου), ξεκόλλησε από τον πυθμένα της βαθμολογίας και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για τη συνέχεια στη μάχη για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Βόλος επέστρεψε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, μετά το ευρύ 3-0 επί του Λεβαδειακού, ισοπαλίες στα Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης (έβδομη σερί) και 0ΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, σε μία αγωνιστική πολύ φτωχή σε γκολ (μόλις έξι).

Τα αποτελέσματα

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ιωνικός-Άρης 1-0
(61΄ πεν. Λοβέρα)

Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0
(14’ Κλεϊνχέισλερ, 92′ Σπόραρ)

Ατρόμητος Αθηνών-ΑΕΚ (αναβολή-ακύρωση)

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3
(61′ Πιρές, 69′ Ντέλετιτς, 90′ Κούτσιας)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (22ης) αγωνιστικής

image