Ενώ απομένει ένα ματς για να ολοκληρωθεί (Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γ ιάννινα σήμερα στις 19:30), η 21η αγωνιστική χαρακτηρίστηκε από την αποτυχία των δύο δικεφάλων, ή καλύτερα και πιο δίκαια, τον θρίαμβο του Άρη που νίκησε στην Αθήνα την ΑΕΚ και την παλικαριά του Απόλλωνα Σμύρνης ο οποίος στάθηκε όρθιος στην Τούμπα.

Ads

Ο Ολυμπιακός συνέχισε και επέκτεινε το σερί του με μία ακόμη νίκη, δείχνοντας ότι δεν χαλαρώνει παρόλο που είναι ήδη πρωταθλητής.

Γι’ αυτό φροντίζουν άλλωστε σε κάθε αγωνιστική οι αντίπαλοι του, που με τις γκέλες τους αυξάνουν την βαθμολογική διαφορά των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πληρότητα σε όλες τις γραμμές του με ποιοτικούς  παίκτες που δίνουν τη δυνατότητα στον προπονητή του να κάνει διαχείριση δυνάμεων. Έτσι αφού έχει «καθαρίσει» την υπόθεση τίτλος μπορεί να αφοσιωθεί στους άλλους δύο στόχους, το κύπελλο και κυρίως την διάκριση στο Europa League.

Ads

Ο Άρης πλέον μετά από την μεγάλη χθεσινή του νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως τη δεύτερη θέση που ήδη κατέχει, θα την κρατήσει ως το τέλος. Πείθει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του σε πρωτάθλημα και κύπελλο, διαθέτει γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ και είναι πλέον ψυχολογικά έτοιμος.

Για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ δεν είναι κάτι νέο να ειπωθεί ότι έχουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, μα πιο πολύ θέματα γενικότερου σχεδιασμού και φιλοσοφίας.

Για παράδειγμα τους 3-4 τελευταίους μήνες το ρεπορτάζ της ΑΕΚ απασχολείται με το αν θα μείνει ή θα φύγει ο Λιβάγια. Ούτε για τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα δεν έχει γίνει τόση «φασαρία».

Ο ΠΑΟΚ πάλι με εξαιρετικά επιτυχημένες ακαδημίες και ομάδες υποδομών αντί να χτίσει πάνω τους, γεμίζει πάλι το ρόστερ με διάφορους ξένους που είναι αμφίβολο αν μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Γενικά από του δύο δικέφαλους του ποδοσφαίρου μας λείπει ο σωστός σχεδιασμός, η υπομονή και κυρίως η κατανόηση των λόγων που ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Υπάρχει πολύ άγχος και επικοινωνιακά λάθος αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι χιλιάδες φίλοι αυτών των μεγάλων συλλόγων, βλέπουν και καταλαβαίνουν την αγωνιστική απόσταση και διαφορά των ομάδων τους από τους ερυθρόλευκους και αυτό που θέλουν είναι σοβαρότητα και να μην τους περνούν για κουτούς.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο, έκανε σημαντική νίκη στο Περιστέρι, ενισχύθηκε με παίκτες που κατ’ ευθείαν μπήκαν, έπαιξαν και έδειξαν πως θα βοηθήσουν. Είναι πέμπτος στην βαθμολογία αλλά βάσιμα διεκδικεί μέχρι και την δεύτερη θέση, κοιτάζει όμως και πίσω του γιατί νοιώθει την ανάσα του Αστέρα Τρίπολης.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πράσινους να κάνουν μία μεγάλη νίκη που θα τους δώσει άλλο αέρα και ώθηση.

Ο Αστέρας Τρίπολης κάνει ονειρεμένη σεζόν, από νίκη σε νίκη, έκτη συνεχόμενη η χθεσινή στο Βόλο, που του έχει στα σίγουρα εξασφαλίσει την 6η θέση και με βάση την εικόνα του και την μικρή διαφορά από τον ΠΑΟ, κοιτάζει και πιο ψηλά.

Το πρωτάθλημα έχει πλέον χάσει το ενδιαφέρον του για ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Βόλος, ενώ ο ΟΦΗ, ο Απόλλων και ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μπουν σε περιπέτειες υποβιβασμού ή από κάτω ομάδες να κάνουν επική αντεπίθεση.

Η αναβολή του αγώνα Λαμία-ΑΕΛ λόγω ανάκλησης των δελτίων παικτών της Λάρισας, έδωσε αφορμή για πόλεμο ανακοινώσεων ΕΠΟ και Αλέξη Κούγια, ενώ αναμένουμε την απόφαση για το αν θα κατοχυρωθεί  στα χαρτιά 3-0 υπέρ της Λαμίας, ή θα οριστεί εκ νέου.

Τέλος στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, η επανεμφάνιση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια, αυτή τη φορά με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Λαμία-ΑΕΛ (αναβλήθηκε)

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-3
(45’+1’ Γούτας, 55’ Αγκάγιεφ – 10’ Βέλεθ, 48’ Καρλίτος, 84′ Σανκαρέ)

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-2
(29′ Ουάρντα, 88′ Ίνγκασον – 52′ Τσαμπούρης, 81′ Φερνάντεθ)

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0
(20΄Εμβιλά, 37΄Μασούρας, 68΄Ελ Αραμπί)

Βόλος-Αστέρας Τρίπολης 0-1
(28΄Λουίς Φερνάντεθ)

ΑΕΚ-Άρης 0-2
(29’ Ροζ, 91′ Σίλβα)

Η βαθμολογία

image

image

Η επόμενη 22η αγωνιστική

image