Η ήττα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη από τον Αστέρα, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Super League 1, έφερε και ανατροπή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, για πρώτη φορά από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος.

Ads

Πλέον η ΑΕΚ είναι πρώτη στην κατάταξη, με δύο βαθμούς διαφορά από τους πράσινους και πέντε από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, στη μακράν πιο ανταγωνιστική διοργάνωση των τελευταίων ετών (ίσως και από καταβολής της Super League).

Έχοντας ακόμη άλλες 16 αγωνιστικές (έξι της κανονικής διάρκειας και δέκα των playoffs), η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου συναρπαστική και οι τυχόν ανατροπές να μην είναι σε θέση πλέον να εκπλήξουν.

Η ΑΕΚ δείχνει μεγάλο φαβορί αυτή την περίοδο, όχι μόνο γιατί είναι πρώτη, αλλά κυρίως λόγω της αγωνιστικής της παρουσίας και της πληρότητας του ρόστερ της.

Ads

Ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό πρόβλημα από την  επανέναρξη του πρωταθλήματος και εντεύθεν, δυσκολεύεται αφάνταστα να σκοράρει (μόλις τέσσερα τέρματα σε επτά ματς), δέχεται εύκολα γκολ και αδυνατεί να αντιδράσει όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Μένει να φανεί αν πρόκειται για προσωρινό ντεφορμάρισμα ή για ολική κατάρρευση, αν και μοιάζει δύσκολο να συνεχίσει με τέτοιες κακές εμφανίσεις.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν στην κατάκτηση τουλάχιστον της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αν όχι στην πρώτη και στο πρωτάθλημα, καθώς και καλές ομάδες με εμπειρία και λύσεις έχουν, αλλά έχοντας καλύψει σημαντικό βαθμολογικό έδαφος, ψυχολογικά είναι ανεβασμένες και σε φάση αντεπίθεσης.

Στα υπόλοιπα της αγωνιστικής, όσον αφορά την είσοδο στην πρώτη εξάδα και τα playoffs, το ερώτημα είναι αν θα κρατήσει ο Βόλος, με δεδομένο πως δέχεται πίεση από Ατρόμητο και Παναιτωλικό, ενώ στη μάχη της παραμονής, το μεγάλο διπλό του Ιωνικού στη Λαμία, έβαλε φωτιά στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο αυτές οι δύο ομάδες και ο Λεβαδειακός, παραμένουν οι υποψήφιες για υποβιβασμό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει την επόμενη αγωνιστική, το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα.

Τα αποτελέσματα

Βόλος-Παναιτωλικός  2-3
(18′ Τσιρίνος, 90’+6′ Mεσκίδα – 39′ Σενγκέλια, 68′ πέν. Ζοάο Πέδρο, 73′ Μαλής)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος Αθηνών 1-1
(32′ Μπάλαν – 77′ Τζοβάρας)

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1
(40’ Μπακαμπού, 76’ Ελ Αραμπί – 19’ Ντίκο)

ΑΕΚ-Άρης  3-0
(18’ πεν. Άμραμπατ, 76′ Γκατσίνοβιτς, 89′ Πινέδα)

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός  3-2
(10′, 45’+4′ Ντάντας, 61′ Κουλιεράκης – 15′ πέν. Μουτίνιο, 66′ Τσάπρας)

Λαμία-Ιωνικός  0-2
(19′ Μπεχαράνο αυτογκ., 44′ Βαλεριάνος 0-2)

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός  1-0
(80΄ Μπαρτόλο)

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

image