Με το χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, καθώς ο Ολυμπιακός Β΄ αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ads

Από την ομάδα του Πειραιά εκφράζονται φρικτά παράπονα για τη διαιτησία, αφενός για το πρώτο τέρμα της Καλλιθέας, καθώς θεωρούν πως υπάρχει οφσάιντ, και αφετέρου για το ακυρωθέν γκολ (αυτογκόλ του Ευαγγέλου) λίγο πριν τη λήξη του α’ 45λέπτου.

Μετά από τα παραπάνω και ενώ πρόσφατα ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει με αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Super League 2, πάρθηκε η απόφαση στα αποδυτήρια του «Ελ Πάσο» να μη βγει η  ομάδα για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλιθέα και να φύγει από το γήπεδο, με το σκορ στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Βάσει του άρθρου 21 του ΚΑΠ, αυτό θα είναι και το τελικό σκορ (και όχι 3-0), αφού ο Ολυμπιακός Β’ αποχώρησε με την Καλλιθέα να προηγείται, ενώ προβλέπονται ακόμα: Αφαίρεση πέντε βαθμών από το τωρινό, αλλά και το επόμενο πρωτάθλημα, όπως επίσης και πρόστιμο από 20 έως 200 χιλιάδες ευρώ.

Ads

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ως εδώ και μη παρέκει. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και οι φίλαθλοί του δεν θα ανεχθούν ούτε μια ημέρα πλέον τα όργανα του παραποδοσφαίρου να ξεφτιλίζουν ό,τι έχει απομείνει.

Το ζήτημα δεν είναι η «με το έτσι θέλω» αλλοίωση αποτελέσματος στην Καλλιθέα και μάλιστα σε παιχνίδι με τηλεοπτική κάλυψη, που δείχνει και το θράσος τους.

Σε κάθε αγωνιστική της Super League 2 γελοιοποιείται το ποδόσφαιρο από τους στοιχηματζήδες, τους παραβατικούς και τα πιόνια τους και πνίγονται ακόμα και οι ελάχιστες ομάδες που προσπαθούν να παράγουν ποδόσφαιρο.

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι οι αμέτρητες αλλοιώσεις σε παιχνίδια της ομάδας μας και πάντα εναντίον μας, αλλά και σε παιχνίδια άλλων ομάδων, με τους διαιτητές που ορίζουν και ελέγχουν οι διεφθαρμένοι Μάνταλος και Μπένετ. Για τα έργα και τις ημέρες τους στην ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ενημερωθούν οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες FIFA/UEFA και από εμάς, με εικόνα από το θλιβερό Πρωτάθλημα της SL2.

Το ζήτημα είναι ότι η γάγγραινα γεμίζει το σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάθε Κυριακή απίθανοι τύποι δίνουν εξετάσεις για να γίνουν αρεστοί στο βρόμικο κύκλωμα που διοικεί δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ του Μπαλτάκου.

Όλοι πλέον καλούνται να πάρουν θέση. Με πρώτη την Πολιτεία και τον Υπουργό κ. Αυγενάκη. Θα αφήσουν το ποδόσφαιρο να πνιγεί στο βούρκο που το έριξαν ή επιτέλους θα το πάνε στην επόμενη ημέρα; Τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι πραγματικές ομάδες και οι φίλαθλοί τους και οι σοβαροί επενδυτές ή τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι παραβατικοί και το παρασκήνιο;

Ας αποφασίσουν όλοι χωρίς εξαίρεση. Ή θα είναι με το ποδόσφαιρο ή με το βάλτο. Ή θα είναι δίπλα μας να πάμε παρακάτω και να έχει ελπίδα το άθλημα ή θα συντριβούν μαζί με το παραποδόσφαιρο.

ΥΓ.: Φυσικά και οι άνθρωποι της Καλλιθέας, αλλά και άλλων ομάδων, γνωρίζουν καλά ότι και σε αυτούς τα ίδια θα συμβούν στο μέλλον.

Στην υπόλοιπη αγωνιστική δραστηριότητα, είχαμε στον Α΄ όμιλο επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή με μεγάλο διπλό, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη. Ο «Γηραιός» επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο της.

Φορτσάτος συνεχίζει ο Πανσερραϊκός, καθώς επικράτησε και της Βέροιας με 3-1 εκτός έδρας, φτάνοντας τις τρεις διαδοχικές νίκες στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 και τέσσερις συνολικά και ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση του Α’ ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός Β’ ήρθε ισόπαλος 1-1 απέναντι στον Μακεδονικό στην Πολίχνη, ισοφαρίζοντας στο 83ο λεπτό.

Νίκη και για την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία επικράτησε του εκ των ουραγών Θεσπρωτού με 1-0 στην «AEL FC Arena» και φιγουράρει μόνη τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα.

«Τρίποντο» με το καλημέρα για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, καθώς η Νίκη Βόλου νίκησε εκτός έδρας 1-0 τον Ηρακλή Λάρισας.

Ο Διαγόρας Ρόδου επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί αποτυχίες, επικρατώντας με το εμφατικό 5-0 του Απόλλωνα Λάρισας,  προσπερνώντας παράλληλα το σημερινό τους αντίπαλο κατά τρεις βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν δεύτερη διαδοχική «βαριά» ήττα.

Για τον Β’ όμιλο, σπουδαία νίκη της Καλαμάτας, η οποία επικράτησε 2-0 φιλοξενούμενη από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη.

Ένα αποτέλεσμα που αφενός σήμανε την πρώτη ήττα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» (2η, 16β.) στο πρωτάθλημα, αφετέρου ανέβασε την «Μαύρη Θύελλα» στην 3η, με 13 πόντους σε έξι ματς.

Σημαντικό τρίποντο που τον ανεβάζει έστω και προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας του Νοτίου ομίλου της Super League 2, πέτυχε ο ΟΦ Ιεράπετρας κόντρα στην ΑΕΚ Β’ (3-2) στην Κρήτη.

Η Παναχαϊκή επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟ στο Ρουφ και χάρη στο δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» της, με την κεφαλιά του Κέρι στο 53’ πλησίασε στο -4 από την κορυφή. Παράλληλα άφησε τον αντίπαλό της στην τελευταία θέση και χωρίς βαθμό μετά από επτά αγωνιστικές.

Πρώτη νίκη για τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο της Προοδευτικής, η οποία λύγισε με 1-0 τον Ηρόδοτο, προερχόμενη από την ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ Β’ στο ντεμπούτο του παλαίμαχου τερματοφύλακα στον πάγκο της.

Τα αποτελέσματα της: 7ης αγωνιστικής

Α’ όμιλος

Μακεδονικός-Παναθηναϊκός Β’ 1-1
(18′ Μπρατσιάνης – 83′ Σερπέζης)

ΑΕΛ-Ηρακλής 0-2
(20′ Γιουμπιτάνα, 53′ Αλέξιτς)

Ηρακλής Λάρισας-Νίκη Βόλου 0-1
(20′ Κάσσος)

Διαγόρας-Απόλλων Λάρισας 5-0
(17′-63′ Παραστατίδης, 21′-65′ Βουργουτζής, 47′ Μπούμπας)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Θεσπρωτός 1-0
(6′ Βερνάρδος)

Απόλλων Πόντου-Αλμωπός Αριδαίας 0-1
(30′ Πέττας)

Βέροια-Πανσερραϊκός 1-3
(90’+4′ πεν. Φασίδης – 27′ πεν.-56′ Κανίς, 90′ Μασκανάκης)

Ρεπό: ΠΑΟΚ Β’

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 (14:45)

  • Αλμωπός Αριδαίας-Αναγέννηση Καρδίτσας
  • Θεσπωτός-Διαγόρας
  • Απόλλων Λάρισας-Ηρακλής Λάρισας
  • Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β
  • Παναθηναϊκός Β-Βέροια
  • Πανσερραϊκός-ΑΕΛ
  • Ηρακλής-Απόλλων Πόντου

Ρεπό: Μακεδονικός

Β’ όμιλος

ΟΦ Ιεράπετρας-ΑΕΚ Β’ 3-2
(7′, 54′ Βουό, 63′ Αντερέγκεν – 42′, 77′ Κοσίδης)

Αιγάλεω-Χανιά 0-0

Ηλιούπολη-Επισκοπή 0-0

Προοδευτική-Ηρόδοτος 1-0
(45’+1′ Ευθυμίου)

Απόλλων Σμύρνης-Καλαμάτα 0-2
(27′ Ρόβας, 57′ Λουπάνο)

ΠΑΟ Ρουφ-Παναχαϊκή 0-1
(53′ Κέρι)

Καλλιθέα-Ολυμπιακός Β’ Διακοπή

Ρεπό: Κηφισιά

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 (14:45)

  • Παναχαϊκή-Καλλιθέα
  • Ολυμπιακός Β-Προοδευτική
  • Ηρόδοτος-ΟΦ Ιεράπετρας
  • ΑΕΚ Β’ -Κηφισιά (15:15)
  • Καλαμάτα-Ηλιούπολη
  • Επισκοπή-Αιγάλεω (13:00)
  • Χανιά-ΠΑΟ Ρουφ

Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης