Η μεγάλη και πανάξια νίκη του ΠΑΟΚ επί του προπορευόμενου Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, ουσιαστικά έδωσε νέα εκκίνηση στο πρωτάθλημα της Super League 1, όπου μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, είναι μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου, στην πιο ανταγωνιστική διοργάνωση των τελευταίων ετών.

Ads

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής έφεραν τη διαφορά της μεν ΑΕΚ, που δυσκολεύτηκε πολύ από τον Ιωνικό και πήρε διπλό με μεγάλη ανατροπή, στο -1 από τους πράσινους, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, απέχουν έξι πόντους από την κορυφή, κάτι που τους δίνει καλές πιθανότητες στη διεκδίκηση του τίτλου, αφού έχουμε ακόμη 17 αγωνιστικές ως το τέλος (επτά της κανονικής περιόδου και 10 των playoffs).

Με δεδομένο πως ο μεν Παναθηναϊκός είναι σε αγωνιστική κάμψη εδώ και ένα μήνα περίπου, μετά τη διακοπή λόγω Μουντιάλ δηλαδή και οι «διώκτες» του όλοι σε άνοδο, ειδικά ο ΠΑΟΚ που κατάφερε και συνδύασε μεγάλη ανανέωση του ρόστερ, παραμένοντας στη διεκδίκηση και των δύο τίτλων, γίνεται φανερό ότι από εδώ και έπειτα ο ανταγωνισμός θα δώσει συναρπαστική συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι στη φετινή διοργάνωση οι δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δίνουν εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, κάτι που βέβαια μάλλον θα αργήσει να ξανασυμβεί, ωστόσο δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον στη μάχη των διεκδικητών.

Ads

Στα υπόλοιπα της αγωνιστικής ξεχωρίζει η νίκη του ΟΦΗ επί του Αστέρα Τρίπολης, που επιβεβαίωσε τη μεγάλη αγωνιστική του μεταμόρφωση, καθώς και η καθαρή επικράτηση του Άρη επί του Βόλου, που τον έφερε στην πέμπτη θέση.

Η διαφορά της ομάδας της Μαγνησίας από τον έβδομο Ατρόμητο και τους ακολουθούντες Παναιτωλικό και ΟΦΗ, είναι από πέντε ως δέκα βαθμούς, αλλά είναι βέβαιο πως θα γίνει μάχη για την έκτη θέση και την είσοδο στα playoffs.

Ιωνικό, Λαμία και Λεβαδειακός παραμένουν στα χαμηλά της κατάταξης και θα συνεχίσουν στο δύσκολο δρόμο της αποφυγής του υποβιβασμού, με την ομάδα της Νίκαιας να είναι στη δυσχερέστερη θέση.

Τα αποτελέσματα

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(82΄Ντουάρτε – 89΄Εραμούσπε)

ΟΦΗ-Αστέρας-Τρίπολης 1-0
(88΄Περέα)

Άρης-Βόλος 3-0
(47. 60′, 73′ Μάνου Γκαρθία)

Ιωνικός-ΑΕΚ 1-2
(38’ Σεμπά – 82′ Βιντά, 90+2′ Τσούμπερ)

Λεβαδειακός-Λαμία 0-0

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3
(44’ Πέρεθ αυτ., 46’ Ζίβκοβιτς, 52’ Κωνσταντέλιας)

Ατρόμητος Αθηνών-Ολυμπιακός 1-1
(64’ Φριτζόνσον – 54’ Μπακαμπού)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (20ης) αγωνιστικής

image