Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Super League για το 2024, καθώς η 16η αγωνιστική είχε πολύ ωραία και συναρπαστικά ματς, ήταν αρκετά παραγωγική για τα ελληνικά δεδομένα (23 γκολ συνολικά) και σημειώθηκε μία μεγάλη έκπληξη.

Ads

Κατ’ αρχήν και στους επτά αγώνες νίκησαν οι γηπεδούχοι, κάτι μάλλον σπάνιο, έπειτα είχαμε ανατροπές σε σκορ και αποτέλεσμα (Τρίπολη και Αγρίνιο) και βέβαια την εξαιρετική Λαμία, που νίκησε απόλυτα δίκαια τον Ολυμπιακό.

Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στην κορυφή, με τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο να οδηγεί την κούρσα, συνεχίζοντας τις επιβλητικές του εμφανίσεις, τον Παναθηναϊκό (στο νικηφόρο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ), να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και από κοντά την ΑΕΚ στην τρίτη θέση, αλλά με ελεγχόμενη διαφορά (τρεις βαθμοί).

Ολυμπιακός και Άρης έμειναν πίσω μετά τις ήττες τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν Αστέρας, Λαμία και Ατρόμητος, ώστε να ανέβουν στη βαθμολογία, βάζοντας υποψηφιότητα για τα playoffs.

Ads

Ο Παναιτωλικός έχει ξεκολλήσει πλέον από τις τελευταίες θέσεις, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει τις απογοητευτικές του εμφανίσεις, παραμένει ουραγός και όπως είναι τώρα τα πράγματα, μαζί με την Κηφισιά, είναι βασικοί υποψήφιοι για υποβιβασμό.

Τα αποτελέσματα

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 3-2

(45+2΄πεν./50΄Μιριτέλο, 61΄Μουνάφο – 8΄πεν. Μορόν, 14΄ Σουλεϊμάνοφ)

Λαμία-Ολυμπιακός 1-0

(4’ Σλίβκα)

 

ΑΕΚ-Βόλος 3-0

(32′, 51′ (πεν.) Λιβάι Γκαρσία, 73′ Άμραμπατ)

 

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

(39′ Ντεσπόντοφ, 41′ Μπάμπα, 89′ Μάρκος Αντόνιο, 90’+2′ Τόμας)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

(25’ Ιωαννίδης, 48’ Βιλένα)

 

Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός 3-2

(35’, 64′, 84′ Toρεχόν – 15’ Δεληγιαννίδης, 71′ (πεν.) Θυμιάνης)

 

Ατρόμητος-Κηφισιά 3-0

(8’ Γιουμπιτάνα, 56’ Κούεν, 76’ Βέργος)

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της επόμενης (17ης) αγωνιστικής