Η 15η αγωνιστική της Super league 1, τελευταία για το 2022, δημιούργησε νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη δεύτερη σερί ισοπαλία του Παναθηναϊκού, που έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να «ροκανίσει» κι άλλο τη μεταξύ τους διαφορά, πλησιάζοντας στους τέσσερεις πόντους.

Ads

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει καταφέρει να νικήσει, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μάλιστα προχθές στο ματς της Λεωφόρου κόντρα στον ΟΦΗ, κινδύνευσε πολύ σοβαρά να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση.

Η ΑΕΚ που διανύει περίοδο παρατεταμένης φόρμας, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, πέρασε με εμφατικό διπλό από το Βόλο, δημιουργώντας πίεση στους πράσινους, τους οποίους θα αντιμετωπίσουν την μεθεπόμενη αγωνιστική στην “OPAP Arena”.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ακολουθούν έχοντας δέκα και έξι βαθμούς διαφορά από την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Ads

Οι ερυθρόλευκοι μετά από πολύ καιρό σημείωσαν άνετη και ευρεία νίκη στο πρωτάθλημα, πιστοποίησαν την εξαιρετική ποιότητα του ρόστερ τους, ειδικά μεσοεπιθετικά, ωστόσο ακόμη το ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η αμυντική θωράκιση.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να άφησε βαθμούς στο Περιστέρι με την ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο, όμως έδειξε και πάλι πως θα είναι διεκδικητής ως το τέλος μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων.

Τέλος σημαντική νίκη του Άρη που είναι πλέον στην πρώτη εξάδα, ενώ Ιωνικός, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Λεβαδειακός θα παλέψουν για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, με την ομάδα της Νίκαιας να βρίσκεται στη δυσχερέστερη θέση.

Τα αποτελέσματα

Λεβαδειακός-Ιωνκός 1-0
(31’ Δούμτσιος)

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 5-0
(4′ Μπιέλ, 35′ Χάμες, 68′ Μπακαμπού, 84′ Ροντρίγκες, 92′ Μασούρας)

Βόλος-ΑΕΚ 0-4
(16΄Μήτογλου, 30΄Πινέδα, 35΄Φαν Βέερτ, 67΄Λιβάι Γκαρσία)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1
(71′ Κουέν – 23′ Ολιβέιρα)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-1
(90΄+7΄Ιωαννίδης – 59΄Λάρσον)

Άρης-Παναιτωλικός 1-0
(52′ Γκρέι 1-0)

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(66’ Μπεχαράνο – 74’ Κορνέζος αυτογκόλ)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 16ης αγωνιστικής

image