Παρόλο που απομένει ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η 11η αγωνιστική της Super League (Παναιτωλικός-Λάρισα σήμερα στις 19:30), ότι και να συμβεί δεν μπορεί να αλλάξει τον χαρακτηρισμό της ως «πράσινη», αφού η νίκη του ΠΑΟ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν το μεγάλο γεγονός.

Ads

Συνολικά σε έξι αγώνες είχαμε 18 γκολ (3 μ.ο.), καθόλου ευκαταφρόνητη συγκομιδή για το πρωτάθλημα μας.

Το πιο συναρπαστικό ματς έγινε στο Περιστέρι, με τον Άρη να αποσπά ισοπαλία αν και έπαιζε με 10 παίκτες και ήταν πίσω στο σκορ  με δύο τέρματα.

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη του Απόλλωνα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα με άνεση νίκησε την Λαμία στους «Ζωσιμάδες».

Ads

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Βόλο με 4-1, αν και είχε δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα της Μαγνησίας προηγήθηκε στο σκορ.

Σε μεγάλη μέρα ο Ελ Αραμπί με τρία τέρματα, συνεχίζουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία οι Πειραιώτες.

Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον δεύτερος (με ματς περισσότερο από τον Ολυμπιακό), αφού αντέδρασε αν και έπαιζε με δέκα παίκτες για 55΄περίπου και έχοντας για μία ακόμη φορά σε μεγάλα κέφια το ανερχόμενο αστέρι του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη, ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα.

Μία νίκη που ήταν απαραίτητη και αναλγητικό στον δικέφαλο του Βορρά, μετά το «στραπάτσο» από την Ομόνοια την προηγούμενη Πέμπτη, ώστε να αφοσιωθεί στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Ο Άρης παραμένει στην τρίτη θέση της κατάταξης και πιστοποίησε ότι έχει μεγάλα όνειρα  για την φετινή σεζόν.

Η αντίδραση του στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στον Ατρόμητο, είναι απ’ αυτές που φτιάχνουν το «μέταλλο» κάθε ομάδας με υψηλούς στόχους  και γεμίζουν πίστη και αυτοπεποίθηση όλο τον οργανισμό της.

Η ΑΕΚ είναι μεν τέταρτη στην βαθμολογία (και με ένα ματς λιγότερο από Άρη και ΠΑΟΚ), ωστόσο είναι κρίσιμο το πώς θα διαχειριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, τις απανωτές ήττες σε Ευρώπη και την χθεσινή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Είναι σαφές πως περνάει αγωνιστική κρίση, αλλά επιπλέον μάλλον θα προκύψουν και θέματα εμπιστοσύνης στον προπονητή.

Ο κόσμος της βέβαια έχει άρει την υποστήριξη του στον Μάσιμο Καρέρα, χρεώνοντας τον λάθος διαχείριση του ρόστερ αλλά και συντηρητική προσέγγιση στα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής της αγωνιστικής, επεκράτησε απόλυτα δίκαια της ΑΕΚ, εξαργύρωσε αυτή τη φορά την καλή του εμφάνιση με νίκη, ανεβαίνει αγωνιστικά, βαθμολογικά και ψυχολογικά  και δείχνει να ικανός να καλύψει τα χαμένο έδαφος και να διεκδικήσει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το πρωτάθλημα μας έχει ανάγκη τον ανταγωνισμό με πολλές ομάδες να συναγωνίζονται για τον τίτλο, την έξοδο στην Ευρώπη και την είσοδο στα play-off, αλλά όσο είναι δυνατόν να μην υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά και να μικραίνει η ψαλίδα δυναμικότητας ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Σε αυτό σίγουρα βοηθάει η ισχυροποίηση του ΠΑΟ, η άνοδος του Άρη και οπωσδήποτε η ανταγωνιστική παρουσία των λεγόμενων μικρομεσαίων.
Ατρόμητος, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και  Απόλλων Σμύρνης, δείχνουν πως αν σταθεροποιήσουν την απόδοση τους, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην  γενικότερη αναβάθμιση του «προϊόντος».

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Ατρόμητος-Άρης 2-2
(Μανούσος 37′ πεν., Μουνίθ 51′ – Κάτσε 61′, Σάσα 81′)

Ολυμπιακός-Βόλος 4-1
(Μασούρας 45′ +3, Ελ Αραμπί 66′, 80′, 92′ – Μπαριέντος 11′ πεν.)

ΟΦΗ-Απόλλων 0-2
(Φατιόν 3′, Ντάουντα 70′)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0
(Τζόλης 64′, Ζίβκοβιτς 77′ πεν.)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 2-0
(Ελευθεριάδης 30′, Παμλίδης 87′ πεν.)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2
(Ολιβέιρα 87′ – Μακέντα 34′, Κουρμπέλης 45′ +2)

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη 12η αγωνιστική

image