Η νίκη της ΑΕΚ στο Αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν το πλέον αξιοσημείωτο της 12ης αγωνιστικής της Super league 1, που θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα με το ματς Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα.

Ads

Η «Ένωση» με το τρίποντο απέναντι στο τριφύλλι κράτησε το ενδιαφέρον στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς είναι η μόνη ομάδα που έχει κάποια επαφή, όντας στο μείον 6 από τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Ηράκλειο με 3-1 επί του πάντα αξιόμαχου ΟΦΗ, τρέχει σερί επτά νικών και δείχνει ασυναγώνιστος εντός συνόρων.

Η ΑΕΚ κρατάει μόνο τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, που είναι σημαντική όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και επειδή την πήρε σε μάλλον μέτρια αγωνιστική βραδιά.

Ads

Από την άλλη οι πράσινοι σε ένα ακόμη ντέρμπι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, περνούν πλέον κρίσιμη φάση, καθώς έχουν πέντε ήττες σε 12 αγώνες, είναι στην 6η θέση (μπορεί να υποχωρήσουν κι άλλο αν νικήσει σήμερα ο ΠΑΣ) και είναι σοβαρότατο θέμα αν αντέχει το κλαμπ ακόμη μία χαμένη χρονιά εκτός Ευρώπης.

Ο Άρης έστω και δύσκολα πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και ανέβηκε πέμπτος, ενώ στην περίπτωση που δικαιωθεί από το CAS και του επιστραφούν οι έξι βαθμοί, θα παλέψει για την δεύτερη θέση με καλύτερους όρους.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε κρίση και μάλιστα σοβαρή, μετά το νέο «κάζο» στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό, έχει τρεις σερί ήττες και η συνέχεια στο Europa Conference League (παίζει την Πέμπτη στην Τούμπα με την Λίνκολν) μοιάζει με σωσίβιο, αφού για πρωτάθλημα δεν τίθεται πλέον ζήτημα με τους -13 βαθμούς από την κορυφή, κυρίως δε με το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει.

Ο Ιωνικός αξίζει συγχαρητήρια για την εμφάνιση και τη νίκη, κατάφερε μάλιστα και ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ, μετά τον  Άρη νίκησε και τον ΠΑΟΚ και δείχνει πως έχει τα φόντα να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Μεγάλες νίκες του Παναιτωλικού στο Βόλο (που μετά το καλό ξεκίνημα παραπαίει, με έξι ήττες στα τελευταία επτά ματς) και του Ατρόμητου στο Περιστέρι επί του Απόλλωνα.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Βόλος-Παναιτωλικός 1-2
(7’ Ρεγκατέν – 3’ Μόρσι, 33’ Καρέλης)

Ατρόμητος Αθηνών-Απόλλων Σμύρνης 4-1
(9′ Σπιριντόνοβιτς, 40′ Μουνίθ, 68′ πέν., 75′ Κουλούρης – 18′ πέν. Φατιόν)

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3
(16′ Διαμαντής – 24′, 49′ Σισέ, 60′, Λόπες)

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2
(20′ Κάνιας, 34′ πέν. Άοσμαν, 49′ Λένις – 18′ Σφιντέρσκι, 60′ Μουργκ)

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0
(41′ Μπρούνο Γκάμα)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα (Δευτέρα 6/12 – 19:30)

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (13ης) αγωνιστικής

image