Η διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής της Super League 1, πρώτης για το 2023, δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα, κυρίως στην κορυφή, μετά την ήττα της ΑΕΚ στα Γιάννινα.

Ads

Η «Ένωση» είχε εκμεταλλευτεί τις δύο ισοπαλίες του προπορευόμενου Παναθηναϊκού και είχε μειώσει στους τέσσερις βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά, ευελπιστώντας να πάει στο ντέρμπι της Κυριακής στην «OPAP Arena» με αυτή ή μικρότερη ακόμα απόσταση.

Ωστόσο η 16η αγωνιστική της επιφύλαξε αφ’ ενός την ήττα από τον ΠΑΣ, αφ’ ετέρου τη νίκη των πράσινων στη Λειβαδιά, εξέλιξη που έφερε τη διαφορά στους επτά πόντους.

Με όλα αυτά το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός της προσεχούς Κυριακής αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία, πέραν του γοήτρου και της ψυχολογίας για τη συνέχεια.

Ads

Όπως και νάχει, ότι αποτέλεσμα και να έρθει στο ντέρμπι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπολείπονται 20 αγωνιστικές (10 της κανονικής περιόδου και άλλες 10 των playoffs), συνεπώς κανείς δεν θα πάρει ή θα χάσει τον τίτλο, μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα.

Τούτων δοθέντων επίσης δεν πρέπει να μη λαμβάνεται υπ’ όψιν, ότι τους δύο προπορευόμενους ακολουθούν οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, που είναι βέβαιο πως θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος, αν όχι το πρωτάθλημα, τουλάχιστον τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του  Champions League.

Στα υπόλοιπα της αγωνιστικής, το πλέον αξιοσημείωτο είναι το απίθανο γκολ του Νίκου Καρέλη, που ενδεχομένως να είναι το γκολ της χρονιάς, παρόλο που είμαστε μόλις στην αρχή της.

Τα αποτελέσματα

ΟΦΗ-Βόλος 0-0

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1
(35΄Βέρμπιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1
(9′ Ριένστρα, 32′ Μπάλαν – 51′ Αραούχο)

Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-2
(34’ Μπακαμπού, 40’ Φορτούνης)

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 3-0
(18′ Μουνάφο, 24′ αυτ. Aντέτζο, 31′ Κρέσπι)

Παναιτωλικός-Ατρόμητος Αθηνών 2-0
(46΄Καρέλης, 74΄Χουχούμης)

ΠΑΟΚ-Άρης 1-0
(45’+1′ Ίνγκασον)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (17ης) αγωνιστικής

image