Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Super League 1 και οι προσπάθειες των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, επισκιάστηκαν από τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη στη Τούμπα.

Ads

Δεν είναι η πρώτη, δυστυχώς με βεβαιότητα δεν θα είναι ούτε η τελευταία φορά, που στο όνομα της τάχα μου δήθεν αγάπης για την «ομαδάρα», κάποιοι ενδιαφέρονται για τη δική τους εκτόνωση και αδιαφορούν για το καλό της ομάδας, στο όνομα της οποίας υποτίθεται πως στρατεύονται και αγωνίζονται.

Ο ΠΑΟΚ είναι προφανώς διπλά χαμένος από το χθεσινό παραδοσιακό ντέρμπι της συμπρωτεύουσας, αγωνιστικά ηττήθηκε δικαιότατα από τον Άρη, εξωαγωνιστικά θα αντιμετωπίσει βαριά τιμωρία που θα δοκιμάσει όλο το οργανισμό του δικέφαλου του Βορρά, που ούτως ή άλλως είχε προβλήματα.

Από την άλλη ο Άρης νίκησε ένα από τα ματς που εκτός από τους τρεις βαθμούς, του δίνει νέα ώθηση, γιατί προερχόταν από το ταπεινωτικό 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η νίκη στο ντέρμπι ήταν ότι καλύτερο για το γόητρο του.

Ads

Στα υπόλοιπα ο Ολυμπιακός συνεχίζει πρώτος και μόνος αήττητος, έστω κι αν χρειάστηκε νίκη «θρίλερ» επί του Βόλου με το γκολ του Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις. Ένα ακόμη τρίποντο για τους ερυθρόλευκους που επιβεβαιώνει το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ του.

Ο πρωταθλητής παραμένει στο +6 από την ΑΕΚ και μετά τα γεγονότα της Τούμπας και την αναμενόμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ, η «Ένωση» είναι η μόνη αντίπαλος (με λιγότερες πιθανότητες ωστόσο) στη μάχη του τίτλου.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με σημαντικό διπλό στα Γιάννινα επί του πάντα δυνατού και επικίνδυνου ΠΑΣ και έχει περισσότερη ηρεμία να προετοιμαστεί για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Ο ΟΦΗ μετά την νέα νίκη του φιγουράρει μόνος στην 4η θέση, είναι σε σταθερή αγωνιστική άνοδο και έχει κάθε δικαίωμα να προσδοκά πλασάρισμα για τα play-offs και πιθανή έξοδο στην Ευρώπη. Πολλά θα φανούν για την δυναμικότητα του, στο προσεχές ματς στο Ηράκλειο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης είναι οι ομάδες που συμπληρώνουν την επτάδα της ως τώρα κατάταξης και ασφαλώς έχουν στόχο και αυτές τα play-offs.

Τέλος το σκορ της αγωνιστικής σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης, με την επιβλητική νίκη του με 6-2 επί του Ατρόμητου που κυριολεκτικά παραπεί.

Τα αποτελέσματα

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος Αθηνών 6-2
(7’, 41’ Σονί, 20’, 90’+2′ Ριέρα, 65’, 67’ Κρέσπι – 45’+3’ Μουνίθ, 84′ Κουλούρης)

Απόλλων-Λαμία 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-2
(5΄Εραμούσπε – 9΄Άμραμπατ, 90΄Σάκχοφ)

Ολυμπιακός-Βόλος 2-1
(85′ πεν. Ελ Αραμπί, 88′ Φαν Βέερτ, 90+1 Βαλμπουενά)

ΟΦΗ-Ιωνικός 2-1
(43’ Γκαγιέγκος, 90’ πεν. Λάμπρου – 48’ Άοσμαν)

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1
(41’ Μαντσίνι)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0
(53′ πέν., 66′ Μακέντα)

Η βαθμολογία

image

Οι σκόρερ

image

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

image