Η 16η αγωνιστική της Super League 1 διεξήχθη κάτω από ειδικές και πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, δύο ματς αναβλήθηκαν (Ατρόμητος-Βόλος και ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός) και είναι απορίας άξιον γιατί δεν αποφασίστηκε διακοπή για μερικές εβδομάδες.

Ads

Διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με αλλοιωμένο ανταγωνισμό, με αποδεκατισμένες ομάδες, ελάχιστες αλλαγές στους πάγκους, «μισά» ρόστερ, προβλήματα στα τεχνικά τιμ και ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς και αύξησης των ήδη πολλών κρουσμάτων.

Στα αγωνιστικά σε αυτή την αγωνιστική των ειδικών συνθηκών έμελλε να έχουμε και τη μεγαλύτερη -μέχρι την επόμενη- έκπληξη της σεζόν! Δεν είναι ότι ο Απόλλων Σμύρνης κράτησε το 0-0 απέναντι σε έναν πολύ κακό Ολυμπιακό, σταματώντας το σερί του των δέκα συνεχόμενων νικών.

Είναι κυρίως ότι το έκανε με 15 παίκτες στο ρόστερ, μια πεντάδα στον πάγκο, τετράδα στην άμυνα μπακ, αφού δεν υπήρχε στόπερ και χωρίς προπονητή. Ηρωική η προσπάθεια της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», αλλά και ήρωας ο Βέρχουλστ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας που έχει χάσει τη φανέλα βασικού στον Απόλλωνα, έκανε ίσως το ματς της ζωής του, αποκρούοντας τα πάντα.

Ads

Ο Παναθηναϊκός με κεκτημένη ταχύτητα από το 2021, έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, περιόρισε στο έπακρο τον Άρη και πανηγύρισε τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0, παίρνοντας προβάδισμα για έξοδο στην Ευρώπη από τώρα. Οι «πράσινοι» θυμίζουμε, έχουν και ματς λιγότερο από τους «κίτρινους».

Η ΑΕΚ παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Λαμία, και η νίκη αφιερώθηκε στη μνήμη του Στέλιου Σεραφείδη. Δεν ήταν εύκολη η επικράτηση της «Ένωσης», ωστόσο ξεκίνησε με θετικό τρόπο τη νέα χρονιά, επανερχόμενη στις επιτυχίες μετά την ήττα-σοκ από τον ΟΦΗ στο τελευταίο ματς του 2021.

Εξαιρετικός ο ΠΑΣ Γιάννινα, έδειξε σθένος και αποφασιστικότητα, αφού ούτε ο κορωνοϊός που τον αποδεκάτισε την τελευταία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μείνει με 16 παίκτες στο ρόστερ, αλλά ούτε και ο Ιωνικός ο οποίος ήταν μαχητικός, δεν μπόρεσαν να τον εμποδίσουν ώστε να πάρει τη νίκη, που τον διατηρεί στην πέμπτη θέση.

Τέλος ο Αστέρας Τρίπολης άργησε να πάρει μπρος, αλλά πλέον δείχνει τον περσινό καλό εαυτό του. Οι Αρκάδες με το 1-0 επί του ΟΦΗ -του οποίου, μάλιστα, έσπασαν το εκτός έδρας αήττητο- συνέχισαν το χτίσιμο του σερί στην Τρίπολη (τρίτο συνεχόμενο ματς εκεί χωρίς να δεχθούν γκολ), που τους φέρνει πια κοντά στην εξάδα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έχουν εντός έδρας Βόλο, Απόλλωνα Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη και Ιωνικό, οπότε το σερί μπορεί να έχει και συνέχεια, προκειμένου η ομάδα να καταφέρει ότι και πέρυσι: Να μπει δηλαδή, στα πλέι οφ.

Τα αποτελέσματα

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός 1-0
(51΄Περέα)

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 1-0
(38΄Ριέρα)

Λαμία-ΑΕΚ 0-2
(29΄Γκαρσία, 83΄Άμραμπατ)

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-0

Παναθηναϊκός-Άρης 2-0
(14’ Παλάσιος, 83’ Αϊτόρ)

  • Ατρόμητος-Βόλος (αναβολή)
  • ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (αναβολή)

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (17ης) αγωνιστικής

image