Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε αρκετά εύκολα το εμπόδιο της Καλλιθέας, πήρε την νίκη με 2-0 και συνεχίζει να είναι μέσα σε όλους του στόχους του. Ο Σαλπιγγίδης στο 51’ άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» που σιγούρεψαν την πρόκριση με αυτογκόλ του Αρκούδα στο 88’. Τον ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα ημιτελικά, σε διπλούς αγώνες.

Ads

Πίεσε από το ξεκίνημα

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι απέναντι στην Καλλιθέα που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, ελπίζοντας σε πρώτη φάση να διατηρήσει το μηδέν στο παθητικό της για όσο περισσότερο γίνεται. Η ομάδα του Σταθόπουλου αμύνθηκε με εννέα και δέκα παίκτες σταθερά πίσω από την μεσαία γραμμή και απείλησε με κάποιες μπαλιές προς τους Κατσαρό και Καραδήμο, τις οποίες εξουδετέρωσε ο Γκαλίνοβιτς βγαίνοντας δέκα και είκοσι μέτρα μακριά από την εστία του…

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και μια διάταξη που έφερνε σε 4-1-4-1. Ο Σιμάο ανέλαβε καθαρά ανασταλτικό ρόλο στο κέντρο αφήνοντας την οργάνωση του παιχνιδιού στον Καραγκούνη, Λέτο και Χριστοδουλόπουλος έπαιξαν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ ο Κλέιτον είχε πιο ελεύθερο ρόλο, κινούμενος πίσω από τον Σισέ.

Ads

Άστοχος ξανά ο Σισέ…

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πιέσουν από το πρώτο λεπτό, εμφάνισαν πάντως κάποιες δυσλειτουργίες στην ανάπτυξη τους (αργή και αρκετά προβλεπόμενη), τις οποίες «μεγέθυνε» η αναποτελεσματικότητα του Σισέ, καθώς από την στιγμή που το γρήγορο γκολ δεν ερχόταν, η νευρικότητα μεγάλωνε. Ο Γάλλος σπατάλησε μοναδικές ευκαιρίες στο 14’ (άστοχος μέσα από την μικρή περιοχή σε σέντρα του Σεϊταρίδη) και στο 20’ (πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Αθανασόπουλο από πάσα του Καραγκούνη) ενώ υπήρξαν κι άλλες φάσεις που μπορούσε να σκοράρει και δεν τα κατάφερε.

Ευκαιρίες χάθηκαν και από άλλους «πράσινους» (Κλέιτον στο 9’ με σουτ και στο 39’ με κεφαλιά, Λέτο με σουτ στο 24’ ) που μονοπώλησαν σε κατοχή μπάλας και τελικές προσπάθειες. Ωστόσο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού παρότι ήταν πιεστικό, δεν ήταν όσο απλό και γρήγορο χρειαζόταν ώστε να το ευχαριστηθούν και οι περίπου 3 χιλιάδες φίλαθλοι που αψήφησαν το κρύο και ανέβηκαν στο ΟΑΚΑ. Η ανάπτυξη κατέληγε συνήθως σε κάποια σέντρα από τα δεξιά με τους Σεϊταρίδη και Χριστοδουλόπουλο, ο Λέτο αναλώθηκε σε περιττές ενέργειες από αριστερά δίχως πάντως να παίρνει βοήθεια από τον Δάρλα, ενώ στον άξονα ο Καραγκούνης είχε όρεξη και ο Κλέιτον αποδείκνυε πόσο πολύ του έχει στοιχίσει η αποχή του για έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος…

Η αρχή του τέλους με «Σάλπι»

Εντέλει, η Καλλιθέα άντεξε ως το 51’. Ο Νιόπλιας αντικατέστησε τους Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλο με τους Πετρόπουλο, Σαλπιγγίδη, εφάρμοσε ένα ξεκάθαρο 4-4-2 και είδε την ομάδα του να σκοράρει σχετικά γρήγορα, στην πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε στην επανάληψη. Από ενέργεια του Πετρόπουλου από αριστερά, ο Σισέ βρήκε με το κεφάλι τον Λέτο που σούταρε με το δεξί και ο Σαλπιγγίδης πήρε το «ριμπάουντ» από την ασταθή επέμβαση του Αθανασόπουλου και έκανε το 1-0 από κοντά. Πάντως, πριν συμβεί αυτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή φάση με τον Καραδήμο στο 46’ και μία ακόμα καλύτερη στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν από λάθος του Σαριέγκι ο Μαρουκάκης βρέθηκε απέναντι στο γκολ, όμως σούταρε αδύναμα πάνω στον Γκαλίνοβιτς…

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια μάλλον «χλιαρή» απόπειρα να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο υπόλοιπο του δευτέρου μέρους, έχοντας ίσως πειστεί πως αυτό που πέτυχε με τον Σαλπιγγίδη του αρκεί. Ο Σισέ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία στο 55’, σημαδεύοντας τον Αθανασόπουλο από πολύ κοντά σε σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Πετρόπουλου να αστοχήσει με διαγώνιο σουτ. Οι «πράσινοι» έλεγξαν στην συνέχεια την κατάσταση στο κέντρο, κρατώντας παράλληλα πίσω τους παίκτες του Σταθόπουλου και είδαν τον χρόνο να κυλάει προς όφελος τους, δίχως να είναι πολύ απειλητικοί.

2-0 και… ημιτελικά

Η μορφή του ματς δεν άλλαξε και πολύ μέχρι την στιγμή του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού που ήρθε στο 88΄, όταν ο Καραγκούνης σούταρε λίγο έξω από την μικρή περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Αρκούδα και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασόπουλου, με το παιχνίδι να κρίνεται οριστικά σε εκείνο το σημείο. Η Καλλιθέα είχε απλά ένα καλό σουτ με τον Καλτσά στις καθυστερήσεις για να πετύχει ένα γκολ που θα έκανε πιο… ένδοξο τον αποκλεισμό.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Δάρλας, Σιμάο (77′ Κατσουράνης), Καραγκούνης, Κλέιτον (45′ Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος (45′ Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Καλλιθέα: Αθανασόπουλος, Κουτρουμπής, Ηρακλής, Κισκαμπάνης, Γουσούλης, Αρκούδας, Φουντουκίδης (65′ Καλτσάς), Κατσαρός, Καραδήμος (52′ Ζουμπουλάκης), Πλατέλας, Μαρουκάκης (63′ Παπαναστασίου).

Πηγή: sportdog.gr