Ο… δήμιος της Λίβερπουλ, από την εποχή που ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντιέγκο Φορλάν, έστειλε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό της 12ης Μαϊου στο Αμβούργο με γκολ στην παράταση (κ.α 1-0). Ο Ουρουγουανός είχε σκοράρει και το 1-0 στη Μαδρίτη και οι Ισπανοί σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου αγώνα πήραν το εισιτήριο, παρά την ήττα με 2-1 και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τη Φούλαμ.

Ads

Τα γκολ των Ακουιλάνι και Μπεναγιούν (στην παράταση) δεν στάθηκαν αρκετά για τους «ρεντς» με τη σεζόν να ολοκληρώνεται άδοξα για την ομάδα του Μπενίτεθ. Από την άλλη, οι «ροχιμπλάνκος» πάνε για το «νταμπλ», καθώς είναι και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Δυνατά η Λίβερπουλ

Οι «ρεντς» έψαξαν το γρήγορο γκολ και παραλίγο να το πετύχουν μόλις στο 1`, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε το σουτ του Μπεναγιούν από δεξιά. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Ακουιλάνι να απειλεί έξω από την περιοχή στο 11` και την Ατλέτικο να αρκείται σε παθητικό ρόλο.

Ads

Καλό ματς, ισορρόπησε η Ατλέτικο

Μετά το καταιγιστικό πρώτο 10λεπτο της Λίβερπουλ, οι Ισπανοί «πάγωσαν» για λίγο τον ρυθμό και βγήκαν μπροστά. Μάλιστα, στο 17` ο Ραούλ Γκαρθία έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ρέινα έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του μέσου της Ατλέτικο.

Στο 26` Τζέραρντ, Ακουιλάνι και Μπάμπελ… έκρυψαν την μπάλα, τελικός αποδέκτης ήταν ο Κούιτ, αλλά η προβολή του Ολλανδού πέρασε άουτ. Δυο λεπτά μετά, ο Αγκουέρο παραλίγο να… παγώσει το Ανφιλντ, αλλά η σέντρα-σουτ από πλάγια θέση δεξιά δεν βρήκε στόχο. Το γκολ του Αγκερ πάντως στο 30` ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Γκολ ο Ακουιλάνι!

Οι «ρεντς» μέχρι την ανάπαυλα συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν στο 44` όταν ο Ακουιλάνι με καταπληκτικό πλασέ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Μπεναγιούν έκανε το 1-0 για τη Λίβερπουλ!

Πιο αποφασιστικά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης. Στο 59` ο Σιμάο πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Μπεναγιούν, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Η Ατλέτικο έψαχνε λύσεις αλλά δεν έβρισκε με τους Φορλάν, Αγκουέρο να είναι παροπλισμένοι.

Ολοταχώς… παράταση

Ο ρυθμός μετά έπεσε αισθητά, με τους Ισπανούς να οπισθοχωρούν και τη Λίβερπουλ να έχει μια ανούσια κατοχή. Πάντως, στο 81` ο Ντε Χέα έδιωξε δύσκολα το δυνατό σουτ του Τζόνσον. Λίγο μετά στο 87` ο Φορλάν δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, χάνοντας την ευκαιρία για το 1-1 κι έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε παράταση. Αξιοσημείωτο πως η πρώτη αλλαγή του ματς έγινε στο 89`, με τον Ακουιλάνι να αντικαθίσταται από τον Ελ Ζαρ.

Μπεναγιούν και… Φορλάν!

Στο 95` ο Γιόσι Μπεναγιούν με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1 και βάζοντας «φωτιά» στο Ανφιλντ! Η Ατλέτικο αναγκάστηκε να βγει μπροστά και στο 99` ο Ρέινα έδιωξε το σουτ του Ρέγες, ενώ λίγο πριν ο Φλόρες είχε περάσει μέσα τον Χουράδο που στην πρώτη του επαφή είχε σουτ λίγο άουτ!

Μία, δύο, στην τρίτη οι Ισπανοί δεν συγχώρησαν και ο Φορλάν με κοντινό σουτ έκανε το 2-1, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Ατλέτικο! Η ψυχολογία είχε γύρει προς την πλευρά των Μαδριλένων, ενώ ο Μπενίτεθ έβαζε μέσα… ότι είχε και δεν είχε στον πάγκο (Ντεγκέν, Πατσέκο). Ο Σιμάο πάντως έχασε την ευκαιρία για το 2-2 στο 112`, αλλά ως το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Ατλέτικο πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.

Λίβερπουλ: Ρέινα,Τζόνσον, Ακουιλάνι (89` Ελ Ζαρ), Αγκερ, Τζέραρντ, Μπεναγιούν (114` Πατσέκο), Κούιτ, Μπάμπελ, Ματσεράνο (110` Ντεγκέν), Κάραχερ, Λούκας

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ντε Χέα, Βαλέρα, Α.Λόπεζ, Φορλάν (117` Καμάτσο), Ραούλ Γκαρθία, Αγκουέρο (120` Σάλβιο), Πάουλο Ασουνσάο (99` Χουράδο), Αλβαρο Ντομίνγκεθ, Ρέγες, Σιμάο, Περέα

Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε

Κίτρινες: Τζέραρντ, Ακουιλάνι, Κάραχερ/Ασουνσάο, Βαλέρα, Ντομίνγκεθ, Φορλάν

Πηγή: https://www.sportdog.gr/