H Εθνική ομάδα ξεκίνησε με το… αριστερό την προσπάθειά της για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 κόντρα στη Γεωργία, οπότε…τώρα τρέχουμε.

Ads

Το βράδυ της Τρίτης, οι διεθνείς κοντράρονται με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ και η ήττα απαγορεύεται για το συγκρότημα του Σάντος, που σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα βρεθεί πολύ νωρίς σε μειονεκτική θέση.

4-2-3-1 με Τζαβέλλα. Ο Τζιόλης παρτενέρ του Κατσουράνη

Ο Πορτογάλος τεχνικός αλλάζει σύστημα σ’ αυτόν τον αγώνα και το 4-4-2 με ρόμβο γίνεται 4-2-3-1. Σ’ αυτό το σχήμα, ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Σεϊταρίδη στο δεξιό άκρο και με αμυντικό δίδυμο αποτελούμενο από Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο.

Ads

Σε ότι αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γιώργος Τζαβέλλας θα αντικαταστήσει τον τραυματία Σπυρόπουλο, ενώ ο παρτενέρ του Κώστα Κατσουράνη στον άξονα θα είναι πιθανότατα ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Από εκεί και πέρα, Τοροσίδης και Σαμαράς θα καλύψουν τις πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Καραγκούνη να παίζει πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, ο οποίος θα είναι ο Σαλπιγγίδης.

Η επιστροφή του Μόντριτς

Οι Κροάτες έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στα προκριματικά ύστερα από το εκτός έδρας 3-0 επί της Λετονίας και στο κατάμεστο από 33.000 οπαδούς «Μαξιμίρ» θα επιδιώξουν τη δεύτερη σερί νίκη, για να πάρουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Σλάβεν Μπίλιτς θα έχει, μάλιστα, στην διάθεσή του τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και λογικά θα αγωνιστεί βασικός.

Θέση στη μεσαία γραμμή θα πάρει και ο Νίκο Κράνιτσαρ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα προτιμηθεί ο Ίβιτσα Όλιτς αντί του Μλάντεν Πέτριτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προετοιμασία των Κροατών ενόψει Ελλάδας έγινε σε σλοβενικό έδαφος και σε μια περιοχή που απέχει 30 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά, η αποστολή της Κροατίας:

Τερματοφύλακες: Ρούνιε (Λανς), Σούμπασιτς (Χάιντουκ). Πλετίκοσα (Σπαρτάκ Μόσχας)

Αμυντικοί: Τσόρλουκα (Τότεναμ), Σίμουνιτς (Χόφενχαϊμ), Στρίνιτς (Χάιντουκ), Σρνα (Σαχτάρ), Σίλντενφελντ (Στουρμ Γκρατς), Μπούλιατ (Χάιντουκ), Μπαρτούλοβιτς (Ντνίπρο), Ντουίμοβιτς (Ντιναμό Μόσχας)

Μέσοι: Πόκριβατς (Σάλτσμπουργκ), Βουκόγεβιτς (Ντιναμό Κιέβου), Μόντριτς (Τότεναμ), Κράνιτσαρ (Τότεναμ), Πράνιτς (Μπάγερν Μονάχου), Γκάμπριτς (Τραμπζονσπόρ), Ράκιτιτς (Σάλκε)

Επιθετικοί: Όλιτς (Μπάγερν Μονάχου), Εντουάρντο (Σαχτάρ), Πέτριτς (Αμβούργο), Γέλαβιτς (Ραπίντ Βιέννης), Μάντζουκιτς (Βόλφσμπουργκ).

Πηγή: Sportdog.gr