Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, επικρατώντας έναντι της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης στην ψηφοφορία της ΔΟΕ.

Ads

Στην πρώτη ψηφοφορία της 125ης Συνόδου της ΔΟΕ, που διεξήχθη στο Μπουένος Αϊρες, αποκλείστηκε η υποψηφιότητα της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα η μάχη να γίνεται μεταξύ της ιαπωνικής πρωτεύουσας και της Κωνσταντινούπολης. 

Ειδικότερα, πριν τη μυστική ψηφοφορία της Επιτροπής στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο αποστολές από τις τρεις πόλεις παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους.

Πρώτος παρουσίασε την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακολούθησε η παρουσίαση του Τόκιο από τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και η διαδικασία έκλεισε με την παρουσίαση της Μαδρίτης από τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ads

Η Μαδρίτη ωστόσο αποκλείστηκε σε πρώτη ψηφοφορία, ισοβαθμώντας με την Κωνσταντινούπολη. Σε ψηφοφορία μεταξύ των δύο, η Κωνσταντινούπολη πέρασε με 49 ψήφους έναντι 45.