Εξοργισμένη είναι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα εν γένει από την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), να αποβληθούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη από τη Super League για την υπόθεση της πολυ-ιδιοκτησίας, η οποία εξετάστηκε ύστερα από καταγγελία του Ολυμπιακού.

Ads

Σε πολιτικό επίπεδο την αρχή έκανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος μίλησε για «φαρσοκωμωδία» και εξαπέλυσε πυρά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που όρισε τα μέλη της Επιτροπής, αλλά και όσων στην κυβέρνηση «βάλουν κατά του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου καθ’ υπόδειξην τρίτων», δηλώνοντας πως εάν η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν δικαιωθεί θα αποχωρήσει από τη ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Τη σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίο έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ», οι οποίες θα πρέπει «να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη». Ο ίδιος θεωρεί πως η απόφαση είναι, μεταξύ άλλων, ένα πλήγμα «κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση».

Ads

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει αναλυτικά: «Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Η διαφορά σήμερα είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται! Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία».

Θέση για την εισήγηση της ΕΕΑ πήρε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας: «Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων», έγραψε στο twitter.

O βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε: «Είναι τουλάχιστον αστείο και υποκριτικό, ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, να δηλώνει για την απόφαση της -ελεγχόμενης από τον ίδιο- πλειοψηφίας της ΕΕΑ πως “δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον απεχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες.

Η αθλητική δικαιοσύνη, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους χορηγούς της, οφείλει να σταθεί στο ύψος της.Οι πρωταθλητές αναδεικνύονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι
στις δικαστικές αίθουσες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε: «Είναι σκάνδαλο αν άλλαξε ο Αυγενάκης δύο μέλη της επιτροπής ενώ είχαμε μία εκκρεμοδικία. Αν ισχύει, είναι σκάνδαλο και δείχνει κάποιες προθέσεις αυτής της κυβέρνησης. Αυτό που θεωρούμε δικαιοσύνη να θέλει να το μεταχειριστεί, να το εργαλειοποιήσει». 

Ο δήμαρχος Κατερίνης, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και Ολυμπιονίκης, Κώστας Κουκοδήμος, με δήλωσή του, τάσσεται στο πλευρό του ΠΑΟΚ, κάνοντας ολομέτωπη επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη τον οποίο χαρακτηρίζει «πληγή για τον ελληνικό αθλητισμό» και «εντεταλμένο συμφερόντων», ενώ κάνει λόγο για αυτούς «που μπήκαν από το παράθυρο στη ΝΔ».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Κουκοδήμου: «Τάσσομαι στο πλευρό του ΠΑΟΚ και ζητώ να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία με την απόφαση που προκαλεί οργή σε όλο το φίλαθλο κόσμο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι “πληγή” για τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι εντεταλμένος συμφερόντων και κάνει κακό στη ΝΔ.

Αυτοί που “μπήκαν από το παράθυρο” στη Ν.Δ. θα πρέπει να τεθούν εκτός κόμματος και να μην τους δοθεί ποτέ ξανά η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη δυναμική, τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια της παράταξης. Αρχές και αξίες που ενέπνευσε ο Εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η αξιοσύνη και κυρίως σοβαρότητα πρέπει να επικρατήσουν στις τάξεις του αθλητισμού».

Την απομάκρυνση Αυγενάκη ζητάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντάς τον «εντολοδόχο» του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την ειδήγηση της ΕΕΑ «μνημείο υποδούλωσης».

Αναλυτικά ο ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου. Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ, της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.

Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.

Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο. Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο.

Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!».

«Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο»…

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Βόλο στην Τούμπα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εξέφρασαν την οργή τους για την εισήγηση της ΕΕΑ, με συνθήματα κατά Μητσοτάκη, Αυγενάκη και Μαρινάκη. Ενώ, κρέμασαν και ένα πανό στην κεντρική κερκίδα, το μήνυμα του οποίου έγραφε: «Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο… Κυβερνήσεις πέφτουν και υπουργοί θα τρέχουν. Αυγενάκη τέλειωσες». 

image

Το βράδυ της Δευτέρας οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Θύρα 4: Υπεύθυνος ο Μητσοτάκης

O Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Θύρα 4, καλεί σε πανστρατιά. Οπως αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θεωρούν ως βασικό υπεύθυνο για την κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά και την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό της ομάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο αναφέρουν ότι «έχει επίσημα εναποθέσει την πρωθυπουργία στο Βαγγέλη Μαρινάκη και γι’ αυτό κρίνεται ένοχος ο ίδιος αλλά και όσοι επιμένουν να τον στηρίζουν και να μην βλέπουν αυτό που έρχεται».

Η ανακοίνωση της Θύρας 4:

Η σημερινή γνωμοδότηση της ΕΕΑ δεν μας κάνει σοφότερους στα περί ελληνικού ποδοσφαίρου, για του οποίου τα επίπεδα σήψης και βρωμιάς δεν αμφιβάλλαμε ποτέ. Υπενθυμίζει σε εμάς όμως, το λαό του ΠΑΟΚ, ότι όσα κατακτήσαμε στην πορεία της ιστορίας δεν μας χαρίστηκαν αλλά τα κατακτήσαμε με αίμα και πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι εδώ και καιρό ο συμπαθής επαρχιώτης αλλά πήρε τη θέση που του αξίζει και αυτό ενοχλεί. Ήρθε η ώρα για τον λαό του ΠΑΟΚ (από τον απλό φίλαθλο που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον κάθε συνδεσμίτη) να ξυπνήσει και να δει την αλήθεια κατάματα: είμαστε σε πόλεμο.

Ήδη πολλά ονόματα αναφέρθηκαν ως ονόματα υπευθύνων για αυτήν τη γνωμοδότηση-παρωδία. Λοιπόν όχι, ένοχα δεν είναι τα μέλη της ΕΕΑ Τσουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης που χωρίς κανένα στοιχείο γνωμοδότησαν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Ακόμη και αν έχουν ακουστεί και γραφτεί διάφορα για τα πεπραγμένα του πρώτου, ακόμα και αν οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν στην επιτροπή μόλις πρόσφατα για να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο σύστημα.

Υπεύθυνος δεν είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, γιατί σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι. Θα περίμενε κανείς την παραμικρή πυγμή και αίσθημα δικαιοσύνης από κάποιον, ο οποίος μόλις πριν από λίγο καιρό κατηγορήθηκε ευθέως, πως συνομιλούσε με εκβιαστές και ποινικούς που ερευνώνται για μαύρο χρήμα, αλλά αντί για να ελεγχθεί από το κόμμα του υπουργοποιήθηκε;

Στους λίγους μήνες που βρίσκεται στη θέση του το μόνο που έχει να επιδείξει είναι οι φωτογραφίες που έβγαλε με όλα τα μέλη της μίας και πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης που εδρεύει στον Πειραιά, τους μπράβους της αλλά και τα γιουσουφάκια της στην πόλη μας. Ακόμα και αν παίζει τόσο εξόφθαλμα το ρόλο αυτοφοράκια σε νυχτερινό κέντρο, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν ειναι ο κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή ξεφτίλα.

Υπεύθυνος δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός γιατί πάντα εξέφραζε ό,τι πιο άθλιο στον αθλητισμό Ελλάδας και Κολομβίας. Φορτωμένοι διαχρονικά με όλον τον ποινικό κώδικα και μην έχοντας πληρώσει ποτέ για κανένα από τα εγκλήματά τους, έφτασαν στο σημείο να κουνάνε το δάχτυλο στον ΠΑΟΚ και να παριστάνουν τους αδικημένους. Σίγουρα δεν φταίνε αυτοί γιατί πολύ απλά παίζουν το παιχνίδι τους: δεκαετίες ολόκληρες εκβιάζουν, χειραγωγούν, στήνουν, κλέβουν. Από κατηγορούμενοι, με τη σκανδαλώδη στήριξη της κυβέρνησης βρέθηκαν σε θέση κατήγορου, με στόχο την επαναφορά της κανονικότητας που και οι πλέον αφελείς κατάλαβαν τι σημαίνει και σε κοινωνικοπολιτικό αλλά και σε αθλητικό επίπεδο.

Ο κύριος υπεύθυνος για το σημείο που φτάσαμε αλλά και το πού θα πάμε από εδώ και στο εξής, είναι ένας και έχει το ονοματεπωνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δικαίωσε απόλυτα τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά κατά την εκλογή του και εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κουμπάρου της αδερφής του. Πλέον για τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσημα εναποθέσει την πρωθυπουργία στο Βαγγέλη Μαρινάκη και γι’ αυτό κρίνεται ένοχος ο ίδιος αλλά και όσοι επιμένουν να τον στηρίζουν και να μην βλέπουν αυτό που έρχεται. Πριν ενάμιση χρόνο, στις δράσεις για το κλεμμένο πρωτάθλημα, φυτεύθηκε ο σπόρος στις καρδιές μας. Με αδικίες σαν τη σημερινή να τον ποτίζουν όλο και περισσότερο, σύντομα το λουλούδι της απόσχισης θα φυτρώσει και τότε η πραγματικότητα θα είναι πολύ διαφορετική.

Ο ΠΑΟΚτσης πρεπει να γνωρίζει πως σε αυτους τους αγώνες πάντα θα είναι μόνος του. Από το ξέσπασμα του πολέμου κατά της εγκληματικής με το πέναλτυ στον Μακ, τα δικαστήρια και τις διώξεις, στο φιάσκο της κορδέλας και στο κλεμμένο πρωτάθλημα του 2018, σύμμαχοι και φίλοι μετρήθηκαν και βρέθηκαν λειψοί.

Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση από κανέναν πολιτικό και κανέναν φορέα στο βορρά, ευκαιρίες υπήρξαν άπειρες αλλά προτιμήθηκε η δουλοπρέπεια. Έτσι και θα αντιμετωπίζεστε, σαν δούλοι.

Πλέον, μιλάει ο λαός.

ΠΑΟΚτσή, είσαι σε πόλεμο

Μετά τιμής,

ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4».

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλα τα τμήματα του συλλόγου (επαγγελματικά, ημιεπαγγελματικά, ερασιτεχνικά) από τα πρωταθλήματα στα οποία αγωνίζονται, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ, σε έκτακτη συνεδρίασή του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Τούμπας και με αφορμή την άδικη, ανερμάτιστη και στοχευμένη εις βάρος του ΠΑΟΚ απόφαση – παρωδία της Ε.Ε.Α. δηλώνει ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, την απόσυρση όλων των επαγγελματικών, ημι-επαγγελματικών κι ερασιτεχνικών τμημάτων του Σωματείου μας, ανδρών και γυναικών, ομαδικών κι ατομικών αθλημάτων, από κάθε ελληνική εγχώρια διοργάνωση σε περίπτωση που το παρατράγουδο περί πιθανής μετοχικής σχέσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη συνεχιστεί» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη.