Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Μίκαελ Σουμάχερ, εισήχθη σε νοσοκομείο του Παρισιού προκειμένου να υποβληθεί σε «μυστική θεραπεία», όπως ενημέρωσε η γαλλική εφημερίδα «Parisien».

Ads

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με φορείο το οποίο ήταν καλυμμένο για να μην γίνεται αντιληπτός ο ασθενής από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το φορείο συνόδευαν τουλάχιστον δέκα άτομα και πέρασε την πύλη του νοσοκομείου στις 16.40 τη Δευτέρα. Στο νοσοκομείο είχε σημάνει συναγερμός από νωρίς το πρωί.

Η απόσταση μεταξύ Γενεύης και Παρισιού είναι 550 χιλιόμετρα και υπολογίζεται πως καλύφθηκε από το ασθενοφόρο σε 4,5 ώρες.

Ads

H «Le Parisien» αναφέρει πως ο Μίκαελ Σουμάχερ εισήχθη στην καρδιοχειρουργική – αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου και εικάζει πως θα τον αναλάβει ο διάσημος καρδιοχειρουργός Φιλίπ Μενασέ ο οποίος ειδικεύεται στην κυτταροθεραπεία σε περιπτώσεις ανεπάρκειας καρδιάς.

Ειδική κυτταροθεραπεία

Μάλιστα ο Μενασέ ήταν ο πρώτος γιατρός που είχε κάνει το 2014 μεταμόσχευση εμβρυικών κυττάρων από ξένους δότες στην καρδιά ενός ασθενή που είχε πάθει έμφραγμα. Πάντα σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα ο Σουμάχερ κάνει εδώ και μεγάλο διάστημα κυτταροθεραπεία  η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά στις φλεγμονές που προέρχονται από το μεγάλο διάστημα ακινησίας.

Τονίζει μάλιστα πως μέσα στο 2019 είναι η τρίτη εισαγωγή του στο «Ζορζ Πομπιντού» στο πλαίσιο αυτής της αγωγής.

Ο 50χρονος πιλότος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ και μία πενταετία και συγκεκριμένα από τότε που είχε το ατύχημα με σκι στις γαλλικές Άλπεις, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, ενώ οι γιατροί του τον είχαν σε τεχνητό κώμα.