Μετά τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ένας ακόμη εξαιρετικά γνωστός άνθρωπος από το χώρο του αθλητισμού, με τη δική του παρακαταθήκη, μίλησε για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, φιλάθλου της ΑΕΚ, που έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση των ακροδεξιών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και των εγχώριων συνεργών τους.

Ads

Μιλώντας στο Sport24 και το Χάρη Σταύρου, μετά από μια προπόνηση της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, ο Στιβ Κερ, ο προπονητής των Golden State Warrior και της εθνικής των ΗΠΑ, δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς υπάρχει βία σε όλο τον κόσμο, υποθέτω πως είναι στην ανθρώπινη φύση. Oι άνθρωποι καταλήγουν σε διαμάχες, τσακωμούς, πολιτικές διαφωνίες, ταξικές διαφωνίες. Όλα αυτά βασίζονται στο χρήμα, υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο τυχεροί από κάποιους άλλους. Υπάρχει πολλή βία και υπάρχει παντού. Ένας από τους λόγους που απολαμβάνω το διεθνές μπάσκετ, το μπάσκετ της FIBA, είναι επειδή δίνει την ευκαιρία να διαδοθεί η καλή θέληση και η αγάπη. Είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξουμε ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να συνυπάρχουν και να τα πηγαίνουν καλά, ότι μπορούν να επικοινωνούν. Ο αθλητισμός είναι ένας καλός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό».

https://www.youtube.com/watch?v=XkN6kpKdvIg&t=34s

Γκουαρντιόλα: Φταίει η κοινωνία, όχι το ποδόσφαιρο – Μεγάλο το χάσμα πλούσιων και φτωχών

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε τη Τετάρτη στην οπαδική βία και τον ρατσισμό, ενώ στάθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν οι κοινωνικές ανισότητες, πριν το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης, το οποίο η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε στα πέναλτι.

Ads

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».