Επίδειξη ισχύος έκανε η θεωρούμενη κορυφαία ομάδα όλων των εποχών εθνική Ισπανίας,η οποία συνέτριψε τους Ιταλούς με 4-0 και στέφθηκε Πρωταθλήτρια  Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση. Σπουδαίο το επίτευγμα των Ισπανών που έχουν κατορθώσει και μετρούν τρεις σερί κατακτήσεις τίτλων, δύο σε Euro (2008, 2012) και ενδιάμεσα μια κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου (2010).

Ads

Παρέμειναν όμως πανάξια στο θρόνο τους οι Ισπανοί, προσφέροντας κατά διαστήματα ποδόσφαιρο επιπέδου… Μπαρτσελόνα και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της κάκιστης μέρας που βρέθηκαν οι Ιταλοί, πέρασαν ένα απρόσμενα ακόμα και για αυτούς, εύκολο βράδυ. Σίλβα, Αλμπα, Τόρες και Μάτα οι σκόρερ των θριαμβευτών που δεν σταμάτησαν να… κυνηγούν το γκολ, ακόμα και όταν οι Ιταλοί πέταξαν λευκή πετσέτα, αφού έμειναν υποχρεωτικά με δέκα παίκτες, έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές τους, μετά τον τραυματισμό του Μότα στο 62.

Τις προθέσεις του και μάλιστα ξεδιάντροπα από την ανακοίνωση και επίσημα των ενδεκάδων, έδειξε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, καθώς κλείνοντας για μία ακόμα φορά τα αυτιά στα κακεντρεχή (με αρκετή πάντως δόση αλήθειας) σχόλια για το στυλ παιχνιδιού της Ισπανίας, «ξέχασε» πάλι τον καθαρόαιμο φορ στον πάγκο!

Κόντρα ωστόσο σε αυτούς που είχαν ήδη αρχίσει (πριν την πρώτη σέντρα) να «γλυκοκοιτάζουν» το τηλεκοντρόλ, αναμένοντας ένα ακόμα εκνευριστικό και κυρίως… ατελείωτο ισπανικό passing game, αλλά πάνω από όλα κόντρα στο επιθετικό (και ενάντια στη φύση τους) παιχνίδι των Ιταλών, οι «φούριας ρόχας» θύμισαν κάτι από Μπαρτσελόνα (πώς όχι βέβαια όταν στην αρχική τους ενδεκάδα φιγουράριζαν έξι «μπλαουγκράνα»)!

Ads