Τον πρώτο τίτλο της σεζόν και το έκτο -συνολικά- Κύπελλο της ιστορίας της, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο που βρίσκεται σε καλό δρόμο για το… τρεμπλ!

Ads

Ένα γκολ του φετινού MVP της, του Ντιέγκο Μιλίτο στο 40ο λεπτό, έδωσε στην ομάδα του Μιλάνου την νίκη με 1-0 επί της Ρόμα στον μεγάλο τελικό του «Ολίμπικο». Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή και με την αμυντική γραμμή των Ρωμαίων να τον καταδιώκει, μπήκε στην περιοχή και με δεξί σουτ άφησε ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στον Ζούλιο Σέρτζιο, πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε το ματς και το τρόπαιο.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους πρωταθλητές Ιταλίας. Ο Μουρίνιο ρίσκαρε με την συμμετοχή του Σνάιντερ και μόλις στο 2’ ένα μαρκάρισμα του Μπουρντίσο στον Ολλανδό τον έθεσε νοκ άουτ για το υπόλοιπο του αγώνα. Ο Πορτογάλος τον αντικατέστησε άμεσα με τον Μπαλοτέλι όμως στο 39’ αναγκάστηκε να προβεί και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Σάμουελ να αντικαθιστά τον τραυματία Κόρδομπα. Αμέσως μετά όμως ακολούθησε το γκολ του Μιλίτο και οι «νερατζούρι» μπόρεσαν να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους μέχρι τέλους.

Στην επανάληψη, οι «τζιαλορόσι» είχαν τις ευκαιρίες, αρχικά με τους Τότι και Ζουάν στο 54’ και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Ρίισε, Βούτσινιτς, όμως δεν μπόρεσαν να προσθέσουν περισσότερο σασπένς στον τελικό, στέλνοντάς τον στην παράταση. Μάλιστα στο τέλος προδόθηκαν και από τα νεύρα του αρχηγού τους. Τρία λεπτά πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας ο Φραντσέσκο Τότι αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπαλοτέλι και η σεμνή τελετή πήρε τέλος…

Ads

Πηγή: https://www.sportdog.gr/