Στο στόχαστρο του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή βρέθηκαν οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, για τους οποίους άφησε σαφές αιχμές για τη συμβολή τους στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Κοντονής, μία μέρα μετά την απόφαση για προσωρινή διακοπή των ελληνικών πρωταθλημάτων, εμφανίσθηκε αποφασισμένος να λάβει όλα τα μέτρα που θα εξαφανίσουν την βία από τα ελληνικά γήπεδα, ακόμα κι αν χρειαστεί να απαγορευτεί να παίζουν οι ελληνικές ομάδες ακόμα και στις διοργανώσεις του εξωτερικού.

Ads

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ κακό και πυροδοτείται δυστυχώς και από ενέργειες εκτός αγωνιστικών χώρων. Είδαμε προχθές, να συμπλέκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου που διοργανώνει το ποδόσφαιρο. Αν οπαδοί βλέπουν αυτή την εικόνα, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι βάζουν στο μυαλό τους», σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

«Δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, η νομοθετική δυνατότητα, να κάνουμε τίποτε άλλο από αυτό που κάναμε. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο, για να αντιληφθείτε τι σαθρό νομικό σύστημα είναι αυτό που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρέμβει. Η κυβέρνηση αν δεν νομοθετήσει δεν μπορεί να βοηθήσει», σημείωσε ο κ. Κοντονής.

«Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του Τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει», κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής.

Ads