Απίστευτο φινάλε στον προημιτελικό στο «Χαριλάου» όπου εξελίχθηκε ένα θρίλερ με ερυθρόλευκο happy end. Ο Άρης βρέθηκε κοντά στην υπέρβαση, αλλά οι Πειραιώτες «χτύπησαν» ξανά στο τέλος, με ήρωα τον Μπουχαλάκη, από απίστευτα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Κουέστα και πήραν την πρόκριση 1-1.

Ads

Είναι βέβαιο πως η φάση της ισοφάρισης του Ολυμπιακού, με το σπάνιο λάθος του Κουέστα, αλλά και την εξαιρετικά έξυπνη έμπνευση του Μπουχαλάκη ποy «κρύφτηκε» στο δοκάρι, θα κάνει το γύρο του κόσμου στα social media.

image

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό σε διπλά παιχνίδια. Η κλήρωση πιθανότατα θα γίνει στις 19 Μαρτίου στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ads

Συχνά σε αυτές τις αναμετρήσεις κυριαρχεί η σκοπιμότητα και σκεπάζει τα υπόλοιπα και οι ομάδες σερβίρουν στο κοινό «σούπα». Ωστόσο, δεν ισχύει αυτό για τη ρεβάνς Άρη και Ολυμπιακού, που μπορεί να μην έπαιξαν όσο ανοιχτά συνηθίζουν (είναι λογικό) στις «μονομαχίες» τους, αλλά υπήρχε καλός ρυθμός από την αρχή και παλμός.

Ο αρχικός ενθουσιασμός και ο στόχος για ένα γρήγορο γκολ από τους δύο, που θα άλλαζε τα δεδομένα, έφερε από μια καλή φάση για τους δύο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Κάιπερς να αστοχεί με σουτ στην κίνηση στο 8’ μετά από ωραία μπαλιά του Μασούρα, ενώ άστοχος ήταν ο Σάσα στα καπάκια.

Ισορροπία (που διατηρούσε την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών λόγω του 2-1) υπήρχε και στη συνέχεια στην αναμέτρηση, με τις στροφές να πέφτουν σταδιακά και κατά βάση μετά το εικοσάλεπτο και το παιχνίδι να έρχεται πιο κοντά στα μέτρα του Ολυμπιακού που θέλησε να ελέγξει την κατάσταση με κατοχή της μπάλας.

Ο Άρης ήταν ακόμα ολοζώντανος για πρόκριση και μια στιγμή αρκούσε για να αλλάξει τα δεδομένα. Για να συμβεί αυτό χρειαζόταν κάτι παραπάνω επιθετικά από τα ατού για να διεκδικήσει κάτι καλό και μόνο η θέληση του Μαντσίνι δεν έφτανε.

Η στιγμή που λέγαμε ήταν αυτή στο 50ο λεπτό, όταν σε μια κάθετη για τον Μπερτόγλιο, ο διαιτητής Γκεστράνιους έδειξε πέναλτι σε μονομαχία σώμα με σώμα ανάμεσα στον Ανδρούτσο και τον Μπερτόγλιο, που η αλήθεια είναι ότι το κέρδισε έξυπνα. Ο Μπρούνο Γκάμα στο 54΄ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0.

Πλέον ο Άρης είχε σκορ πρόκρισης, το οποίο έπρεπε να προστατέψει για σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Ακολούθησε βεβαίως έντονη πίεση του Ολυμπιακού με τη μπάλα σταθερά σε «ερυθρόλευκα» πόδια και τον Μαρτίνς να κάνει μαζεμένες αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και στο σχήμα (4-3-3).

Η πίεση αυτή πάντως δεν έφερε άμεσα φάσεις στην περιοχή του Κουέστα, με τον Άρη να αμύνεται υποδειγματικά.

Στο τελευταίο τέταρτο το ματς «άνοιξε» λογικά, αφού ο Ολυμπιακός έπαιζε πια φουλ επίθεση που αντίστοιχα άφηνε και χώρους για αντεπιθέσεις. Ωστόσο, ο Άρης αμυνόταν εξαιρετικά μέχρι το 87ο λεπτό.

Γιατί τότε, ήρθε ο… Κουέστα, ο οποίος έκανε τη γκάφα του αιώνα -ίσως και του προηγούμενου- δίνοντας στον Μπουχαλάκη την ευκαιρία να πετύχει το 1-1 σε κενή εστία και να δώσει στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι (75’ Κάτσε), Μάνος (75’ Σίλβα)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (76’ Καμαρά), Σωκράτης, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (64’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (64’ Μπρούμα), Μασούρας (64’ Φορτούνης), Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί), Χασάν

Διαιτητής: Γκεστράνιους Ματίας (Φινλανδία)
Βοηθοί: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας), Μπουξμπάουμ Ράινχαρτ (Αν. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
VAR: Τζιλ Πάουελ (Πολωνία)
AVAR: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας)

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης (και φυσικά το απίστευτο συμβάν με το γκολ της ισοφάρισης)