Με δύο αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Σουπερλίγκα, με τους Πανιώνιο και Ολυμπιακό να πετυχαίνουν σημαντικές εκτός έδρας νίκες.

Ads

Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-3

Τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Πανιώνιος, ο οποίος με πρωταγωνιστές τους Εστογιανόφ και Κούκι «απέδρασε» από το «νησί των Φαιάκων» με τους τρεις βαθμούς επικρατώντας της Κέρκυρας με 0-3.

Οι Νεοσμυρνιώτες παρουσιάστηκαν πολύ πιο σοβαροί από τους αντιπάλους τους και με σκόρερ τους Κούκι (34’,78’) και Γουνδουλάκη (83’) πέτυχαν μία πολύ σημαντική νίκη. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή έφτασε έτσι στους επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη η Κέρκυρα που απογοήτευσε τους φιλάθλους της, παρέμεινε στον έναν βαθμό.

Ads

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3

Αν και αγχώθηκε ξανά, ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, αυτή την φορά κόντρα στον Εργοτέλη στην Κρήτη (2-3).

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη, οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά και αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. Ο Τζιμπούρ έκανε άνω κάτω την άμυνα του Εργοτέλη, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Μιραλάς άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες φίλους της ομάδας, που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο.

Στο 41′ ο Τζούνιορ ανέτρεψε τον Μιραλάς εντός περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Φουστέρ το έκανε γκολ, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με δύο γκολ πλεονέκτημα.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Εργοτέλη μπήκαν δυνατά και έχοντας πλέον κανονικό γήπεδο μπροστά από την εστία του Κοστάνσο, έδειξαν τις αρετές τους. Οι Κρητικοί ήταν ανεβασμένοι και απείλησαν τους “ερυθρολεύκους” ενώ το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Ο Ρομάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1 και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, βλέποντας πως η ομάδα του έχει πρόβλημα στο κέντρο και στην δημιουργία, έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιμπαγάσα. Η συγκεκριμένη αλλαγή έφερε ηρεμία και οι Πειραιώτες σκόραραν για 3η φορά, με τον Μαρκάνο.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα πάρει εύκολα το τρίποντο, ο Ρομάνο σκόραρε ξανά στο 85′ και τα τελευταία λεπτά έγιναν δραματικά. Τελικά, παρά την πίεση του Εργοτέλη, το 2-3 έμεινε και ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο από την Κρήτη.

 

Πηγή: sport24