Η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στον Βόλο να «σώσει» και πάλι ένα ματς με ισοφάριση (όπως την προηγούμενη αγωνιστική στο 4-4 της Τούμπας), επικρατώντας 3-1 στο Πανθεσσαλικό, για την 7η αγωνιστική της Super League 1 και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ads

Για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη τα γκολ πέτυχαν ο Ανσαριφάρντ στο 42ο λεπτό, Τσούμπερ στο 45+3′ και Χατζισαφί στο 90+10′, ενώ ο Ρινέρ μείωσε στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και στο 79ο λεπτό.

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, μιας και οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να απειλήσουν και να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Πρώτη καλή στιγμή έγινε από πλευράς γηπεδούχων. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπαριέντος ο Φαν Βερτ έπιασε την κεφαλιά με τον Μοχαμάντι να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Ads

Στο 17′ ο Βόλος έφτασε κοντά στο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Έπειτα από λάθος γύρισμα του Μήτογλου προς τον Στάνκοβιτς, ο Μπαρτόλο πήρε την μπάλα και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, ωστόσο ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε με εξαιρετική επέμβαση.

Στο 28′ ο Μήτογλου έφτασε κοντά στο να εξιλεωθεί για το λάθος του, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε ποτέ, αφού το γυριστό σουτ που εξαπέλυσε κατέληξε σε κόρνερ, έπειτα από παρέμβαση αμυνόμενου του Βόλου.

Λίγα λεπτά μετά και συγκριμένα στο 34ο λεπτό ο Βόλος έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Σουτ του Ρομέρο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στην άμυνα, ο Μπαρτόλο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σουτ με τον Στάνκοβιτς να σώζει με εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά γωνιά του, ενώ ο Γκρίλο πήρε το δεύτερο ριμπάουντ και από δύσκολη γωνία έκανε το σουτ, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να παραχωρεί κόρνερ.

Και ξαφνικά προς το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Αρχικά στο 39′, ο Πουρίτα μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Σιμόες να τον ρίχνει κάτω και τον κ. Τσοβάρα να δείχνει πέναλτι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ρεγκατέν, ο οποίος γλίστρησε και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 42′ ο Τσούμπερ έβγαλε τη παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, την οποία ο Ανσαριφάρντ μετουσίωσε σε γκολ με πλασέ στην κίνηση για το 0-1.

Μια φάση, η οποία εξαγρίωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι θεώρησαν ότι οι αντίπαλοι τους δεν τήρησαν το fair play στον τραυματισμό του Πουρίτα (έπεσε στο έδαφος κατά την εκδήλωση της αντεπίθεσης).

Για να έρθει το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ανσαριφάρντ έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Άμραμπατ. Ο Κλέιμαν γκρέμισε εκτός περιοχής τον Μαροκινό άσο, με τον κ. Τζοβάρα να δείχνει «παίζετε» και την μπάλα να φτάνει στον επερχόμενο Τσούμπερ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

Μετά το χαμένο πέναλτι του Βόλου οι δύο ομάδες είχαν αρκετές στιγμές εντάσεων με την παραμικρή ευκαιρία. Αποκορύφωμα ήταν η ένταση στο τέλος του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή.

Ο Βόλος δημιουργούσε φάσεις στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, την ίδια στιγμή άφηνε μεγάλα κενά στα μετόπισθεν. Χαρακτηριστική εκείνη του 61′, όταν ο Μάνταλος βρήκε με ωραία κάθετη τον Άμραμπατ, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν.

Ο Αργύρης Γιαννίκης θέλησε να δέσει το κέντρο του, περνώντας στο 65′ τον Λε Ταλέκ αντί του Μάνταλου και τον Γκαρσία αντί του Ανσαριφάρντ. Πλέον, ο «δικέφαλος» αγωνιζόταν με 4-3-3, τους Λε Ταλέκ, Σιμόες και Σιμάνσκι στα χαφ και τους Γκαρσία και Τσούμπερ να πλαισιώνουν τον προωθημένο Άμπραμπατ.

Ο Βόλος όμως είναι ομάδα που δεν παρατά τα ματς. Στον 80′ ο Ρίνερ έπιασε δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε στο κεφάλι του Βράνιες, αλλάζοντας πορεία για τα δίχτυα της εστίας του Στάνκοβιτς (χρεώθηκε ως αυτογκόλ) για το 2-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ωστόσο το φαλτσαριστό σουτ του Γκαρσία στο 82′ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις άπαντες πάγωσαν όταν ο τελευταίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό στον αυχένα. Έμεινε για αρκετή ώρα στο έδαφος, ωστόσο εντέλει σηκώθηκε.

Στις τελευταίες στιγμές του ματς, οι συμπαίκτες του πέτυχαν και τρίτο τέρμα, με τον Τσούμπερ να «σερβίρει» στον Χατζησαφί για το 1-3.

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (45’+1’ Ρινέρ), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες, Μπαριέντος (77’ Νίνης), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν (68’ Ροσέρο)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτρογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Σιμόες (77’ Σάκχοφ, Άμραμπατ (90’+9′ Χατζησαφί), Μάνταλος (66’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (66’ Γκαρσία).

Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Μωϋσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου), Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Γρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων)
VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
AVAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)