Για μια ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός σκόνταψε στο Παγκρήτιο απέναντι στον κακό του δαίμονα, Εργοτέλη και πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς, που θα του επέτρεπαν να «σκαρφαλώσει» έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ads

Στα άλλα δύο παιχνίδια της αγωνιστικής για σήμερα ο Ηρακλής ήρθε ισόπαλος με το Λεβαδειακό (1-1), ενώ η Καβάλα κέρδισε στην έδρα της με 2-1 τη Ξάνθη.

Αναλυτικά το παιχνίδι της ημέρας από το SportDog.gr

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν διπρόσωποι στο Παγκρήτιο και τελικά το πλήρωσαν. Στο πρώτο μέρος, ήταν καλύτεροι και πήραν το προβάδισμα με γκολ του Τοροσίδη (29’), όμως, στην επανάληψη, μόνο ο Εργοτέλης υπήρχε στο γήπεδο. Οι Κρητικοί επέβαλλαν τον ρυθμό τους, «στρίμωξαν» τον Ολυμπιακό, έχασαν ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκαν στο 85’, με τον Μπούντιμιρ να γράφει το τελικό 1-1.

Ads

Πλέον, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους 50 βαθμούς και ξέρει πως στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνει δεύτερος (στο -2), μετά και το αυριανό ντέρμπι της Τούμπας. Ο Παναθηναϊκός (52β.) έχει την ευκαιρία να πάει ακόμη και στο +5, ενώ αν κερδίσει ΠΑΟΚ (47 β.), ρίχνει τρίτο τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία και μπαίνει και αυτός πολύ γερά στο κόλπο.

Κακό 20λεπτο

Όπως αναμενόταν, τόσο ο Μπάντοβιτς όσο και ο Καραγεωργίου επέλεξαν το 4-3-3. Για τον Ολυμπιακό, οι Ντάτολο (αριστερά), Λούα Λούα (δεξιά) και Ντάρμπισιρ ήταν στην επίθεση, ενώ για τον Εργοτέλη, στην κορυφή ήταν ο Μπούντιμιρ με τους Ρομάνο (δεξιά), Λεάλ (αριστερά) στα άκρα, έχοντας την εντολή να αλλάζουν πλευρές.

Το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, μια και οι δύο ομάδες ψάχνονταν μες τον αγωνιστικό χώρο. Αρκετές δυνατές μονομαχίες στο κέντρο και χαμηλό τέμπο, συνέθεσαν ένα σκηνικό, όπου ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο, κυρίως από τα άκρα με τους Ντάτολο και Λούα Λούα ωστόσο, δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Ανέβηκε ο Ολυμπιακός

Το ανέβασμα των «ερυθρολεύκων» ήρθε στο 20’, με κύριο εκφραστή τον Λούα Λούα. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Κονγκολέζος με καλές κινήσεις στο χώρο (όπως και ο Ντάρμπισιρ) άρχισε να βάζει σε μπελάδες την κρητική άμυνα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έλεγξε τη μεσαία γραμμή, με τον Λεντέσμα να κάνει ουσιαστική δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στο 20’ ο Δασκαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Λούα Λούα, ενώ στο 22’ από ωραία συνεργασία τον Ντάτολο, Λεονάρντο, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Λούα Λούα γύρισε στον Ντάρμπισιρ με τον Χίμπλινγκερ να διώχνει σε κόρνερ. Τελικά, η λύση για τους φιλοξενούμενους ήρθε από μια στημένη φάση στο 28’.

Το πέναλτι

Ο Ντάτολο εκτέλεσε το φάουλ, με τον Ρουμπάκη να τραβά μες την περιοχή και να τον ρίχνει κάτω. Ο Σπάθας σωστά υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Λούα Λούα.

Ο Δασκαλάκης απέκρουσε το σουτ του Κονγκολέζου, όμως, στην επαναφορά ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 (29’). Ο σκόρερ του Ολυμπιακού μπήκε στη περιοχή, πριν σουτάρει ο Λούα Λούα, κάτι που έκανε και παίκτης του Εργοτέλη. Βάσει κανονισμού, από τη στιγμή που έχουν εισέλθει παίκτες και από τις δύο ομάδες στην περιοχή, ανεξάρτητα από την έκβαση του πέναλτι, ο Σπάθας όφειλε να διατάξει την επανάληψή του.

Κράτησε τον έλεγχο

Δύο λεπτά μετά διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι γηπεδούχοι, αλλά ο Λεάλ έπεσε μόνος του προ του Στολτίδη. Ο Εργοτέλης αντέδρασε μετά το 0-1, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο ωστόσο, ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Μόνο από κάποιες στημένες φάσεις μετέφερε τη μπάλα στη περιοχή του Νικοπολίδη, που με τη βοήθεια των στόπερ, δεν είχε προβλήματα.

Από τη πλευρά του, ο Ολυμπιακός έψαξε ένα ακόμη τέρμα στο πρώτο μέρος, ξανά με εκφραστή τον Λούα Λούα. Στο 40’ από ενέργεια του Λεονάρντο, που όποτε ανέβαινε είχε καλή συνεργασία με τον Ντάτολο, ο Κονγκολέζος σούταρα λίγο άουτ, ενώ στο 45’ και πάλι με το δεξί απείλησε τον Δασκαλάκη.

Κρητικός μονόλογος

Στην επανάληψη, από τα πρώτα κιόλας λεπτά, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Ολυμπιακός μπήκε… κοιμισμένος, σε αντίθεση με τον Εργοτέλη που είχε πάθος και σταδιακά ανέβασε στροφές. Οι Κρητικοί επικράτησαν ολοκληρωτικά στη μεσαία γραμμή, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εμφανές πρόβλημα δυνάμεων.

Παράλληλα, οι Ρομάνο και Λεάλ πήραν τα πάνω τους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κυριαρχήσουν μέχρι το 70’. Έχασαν μάλιστα, ορισμένες εξαιρετικές ευκαιρίες για να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση. Στο 62’ ο Μέλμπεργκ σταμάτησε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Σασιασβίλι, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Κρητικοί ζήτησαν την αποβολή του Σουηδού με απευθείας κόκκινη για την προβολή του στο κεφάλι του Λεάλ.

Ο Μέλμπεργκ πάντως, πήγε στη μπάλα και όχι με πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο του, και ο Σπάθας σωστά του έδειξε τη κίτρινη. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Νικοπολίδης, αφού στο 66’ έκανε σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Μπαλάφα και στο 72’ είπε νέο «όχι» στο απευθείας φάουλ του Λεάλ.

Τη λύση ο Μπούντιμιρ

Μετά το 75’ και ενώ, ο Μπάντοβιτς είχε κάνει τις δύο αλλαγές του (με Ντιόγκο αντί Ντάρμπισιρ και Ντομί αντί Ντάτολο), οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν βγουν σε μια – δυο περιπτώσεις στην κόντρα. Στο 77’ μάλιστα, ο Δασκαλάκης εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε βάρος του Τοροσίδη.

Δύσκολη φάση, καθώς υπάρχει επαφή με τον Τζούνιορ, αλλά όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει τη διάθεση να πέσει στο πόδι του Βραζιλιάνου.

Ο Εργοτέλης πάντως, επέμεινε και τελικά δικαιώθηκε στο 85’, όταν η άμυνα των Πειραιωτών εκτέθηκε για τα καλά και ο Μπούντιμιρ από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Μια τελευταία προσπάθεια στο 90’ για τον Ολυμπιακό, με τη κεφαλιά του Αβραάμ, σταμάτησε στον Δασκαλάκη.

Ο Σπάθας δεν απέφυγε κάποια λάθη και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λεάλ, Ρουμπάκη, Γελαδάρη, Ντάρμπισιρ και Μέλμπεργκ.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο (78′ Κοιλιάρας), Μπαλάφας, Μπέτο (68′ Ορφανός), Λεάλ (78′ Βερμπακόφσκις), Μπούντιμιρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Ντάτολο (70′ Ντομί), Ντάρμπισιρ (63′ Ντιόγκο, λ.τ. 80′ Μήτρογλου)