Με βαριά «καμπάνα» απειλείται ο Ολυμπιακός μετά τα όσα έγιναν χθες στο «Καραϊσκάκη».

Ads

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η τιμωρία της έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές (κεκλεισμένων των θυρών) για τα επεισόδια των οπαδών, ωστόσο ο τραυματισμός του φροντιστή του ΠΑΟΚ (θεωρείται αξιωματούχος αγώνα) εντός του αγωνιστικού χώρου πριν από την έναρξη του ματς μπορεί να επιφέρει στον Ολυμπιακό βαρύτατο πρόστιμο και σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 και 3 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ μπορεί να οδηγήσει αφαίρεση βαθμών ή και αποβολή από το πρωτάθλημα – κάτι, βέβαια, που πιθανότατα θα μείνει στη θεωρητική σφαίρα και στο «γράμμα του νόμου» και είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη.

«Καίει» το φύλλο αγώνα

Όλα θα εξαρτηθούν από τις εκθέσεις διαιτητή, του παρατηρητή και της αστυνομίας, που αναμένεται να είναι άκρως επιβαρυντικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλωστε, ο Γιώργος Δαλούκας έχει γράψει στο φύλλο αγώνος όλα όσα είδε από τον αγωνιστικό χώρο.

Ads

Αναφέρει τις συμπλοκές στη φυσούνα των παικτών των δύο ομάδων, τα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, το μπουκάλι που επέστρεψε ο Ίλια Ίβιτς στους οπαδούς, αλλά όχι ό,τι συνέβη στα αποδυτήρια, μια και εκείνη την ώρα ήταν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

«Έχουν καταγραφεί»

Εν τω μεταξύ, στο γήπεδο υπήρχαν τρεις εισαγγελείς. Ο ένας εξ αυτών, ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά, κ. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου με δηλώσεις τόνισε: «Όλα όσα έγιναν έχουν καταγραφεί. Θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και θα σχηματιστούν δικογραφίες». Μάλιστα, αυτεπάγγελτα είναι πιθανόν κληθεί ο Ίβιτς για την ενέργειά του.

«Τους αποτρέπουν!»

Από τον επίσημο Ολυμπιακό ο μόνος που μίλησε για τα επεισόδια ήταν ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος υποστήριξε ζωντανά στη NOVA ότι κατανοεί την αγανάκτηση των οπαδών, χωρίς όμως να δικαιολογεί τη βίαιη συμπεριφορά τους. Μάλιστα, όπως υποστήριξε με αυτόν τον τρόπο αποτρέπουν ποδοσφαιριστές και προπονητές να έρθουν στον Ολυμπιακό!

«Κατανοούμε την αγανάκτηση του κόσμου για την εικόνα που έχει η ομάδα και τη φετινή της παρουσία, δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε την αντίδρασή του με επεισόδια που δεν βοηθούν την ομάδα, αντίθετα αποτρέπουν προπονητές και ποδοσφαιριστές να έρθουν, αλλά και επενδυτές να μπουν», και συμπλήρωσε:

«Εχουν μάθει διαφορετικά, είναι η αλήθεια, αλλά ούτε την πρώτη χρονιά των πέτρινων χρόνων δεν είχαν συμβεί τέτοια πράγματα», αφήνοντας αιχμές ακόμη και για μια μικρή μερίδα προβοκατόρων που τυχόν επιθυμούν να μεταφέρουν αντιδράσεις για το πολιτικό κλίμα στα γήπεδα.

Τέλος, υποστήριξε ότι: «Πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της διοίκησης για την επόμενη μέρα και το πώς θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή».

Πηγή: https://www.sportdog.gr/