Μετά το τριήμερο ρεπό το Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέφει στις οθόνες των ποδοσφαιρόφιλων με την διεξαγωγή των ημιτελικών, οι οποίοι αναμένονται με μεγάλη αγωνία. Η αυλαία των ημιτελικών ανοίγει το βράδυ της Τρίτης στο Κέιπ Τάουν (6/7, 21:30, ΝΕΤ).

Ads

Ύστερα από 36 χρόνια Ουρουγουάη και Ολλανδία συναντιούνται ξανά σε Μουντιάλ και θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τον Μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/7). Η τελευταία και μοναδική φορά ήταν στις 15 Ιουνίου 1974, στη διοργάνωση της Δυτικής Γερμανίας. Τότε οι «οράνιε» με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που τους χαρακτήριζε στη δεκαετία του ’70 επικράτησαν της «σελέστε» με 2-0 για τη φάση των Ομίλων. Τα δεδομένα όμως τώρα είναι διαφορετικά για τις δυο ομάδες, οι οποίες θέλουν αμφότερες να πρωταγωνιστήσουν ξανά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Λαβωμένη η “σελέστε”

Όσον αφορά τα αγωνιστικά οι Ουρουγουανοί θα παρουσιαστούν με αλλαγές, αφού θα παραταχθούν δίχως τους τιμωρημένους Σουάρεζ και Φουτσίλε. Τα προβλήματα μάλιστα δεν σταματούν εδώ καθώς, Λουγκάνο και Γκοντίν είναι αμφίβολοι. Πιθανή ενδεκάδα: Μουσλέρα, Μ. Περέιρα, Γκοντίν, Βικτορίνο (ή Λουγκάνο), Κάσερες, Πέρες, Γκαραγκάνο, Αρεβάλο, Α. Περέιρα, Φορλάν, Καβάνι.

Ads

Χωρίς δυο τιμωρημένους οι “οράνιε”

Από τη μεριά της Ολλανδίας ο Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ θα απουσιάσει από τον μεγάλο αγώνα των ημιτελικών μετά την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε στο ματς με τη Βραζιλία, ενώ την ίδια τύχη έχει και ο Φαν ντερ Βιελ. Αυτές θα είναι απ’ ότι φαίνεται και οι μοναδικές απουσίες για τον Φαν Μάρβαϊκ αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συμμετοχές των Γιόρις Ματάισεν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι, οι οποίοι θα προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στους «οράνιε». Πιθανή ενδεκάδα: Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Χαϊτίνγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Ζέου, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάουτ, Φαν Πέρσι.

Με Ουζμπέκο διαιτητή

Τέλος να σημειωθεί ότι την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ραφαέλ Ιλιάσοφ και Μπαχαντίρ Κοτσκάροφ, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Ιάπωνας, Γιουϊτσι Νισιμούρα. Ο άλλος ημιτελικός μεταξύ της Γερμανίας και της Ισπανίας θα πραγματοποιηθεί ένα 24ωρο αργότερα στο Ντέρμπαν (7/7, 21:30, ΝΕΤ).

Πηγή: Sportdog.gr