Η εθνική ομάδα της Κροατίας, μπήκε και πάλι στο στόχαστρο της FIFA, αυτή τη φορά για βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει τον Ντομαγκόι Βίντα, να λέει συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας, λίγο μετά την πρόκριση κόντρα στη Ρωσία. 

Ads

Μετά λοιπόν τα όσα έχουν προηγηθεί με τα εθνικιστικά συνθήματα στα αποδυτήρια των Κροατών, κατά τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενημέρωσε με επιστολή της την αντίστοιχη κροατική, πως ξεκινά έρευνα για το νέο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Βίντα.

Ο τελευταίος, παρουσιάζεται μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς, να φωνάζει «δόξα στην Ουκρανία».

«Δεν έχει σχέση η πολιτική με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα αστείο για τους φίλους μου στη Ντιναμό Κιέβου. Αγαπώ τους Ρώσους και τους Ουκρανούς» ήταν η εκδοχή του Βίντα, ο οποίος πάντως τελικά απέφυγε την ποινή από την FIFA κι έτσι θα μπορέσει να αγωνιστεί εναντίον της Αγγλίας.

Ads

Η παγκόσμια συνομοσπονδία αφού εξέτασε το περιστατικό προέβη σε αυστηρή προειδοποίηση προς τον Βίντα για τη συμπεριφορά του, ωστόσο, ο παίκτης είναι «ελεύθερος» να αγωνιστεί στο ματς που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.