Με την εντυπωσιακή νίκη του ΟΦΗ στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Super League 1, όπου η επικράτηση της ΑΕΚ στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, τράβηξε όλα σχεδόν τα φώτα της δημοσιότητας και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Ads

Πλέον η βαθμολογική διαφορά του προπορευόμενου Παναθηναϊκού από την δεύτερη ΑΕΚ, μειώθηκε στους τέσσερις πόντους, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – που σημείωσαν άνετες νίκες επί των Λαμία και Βόλου αντίστοιχα –ακολουθούν στο μείον 3 από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και -7 από την κορυφή.

Συνυπολογίζοντας ότι απομένουν άλλες εννέα αγωνιστικές για την κανονική περίοδο, συν άλλες δέκα των playoffs, γίνεται αντιληπτό πως η συνέχεια θα είναι συναρπαστική και οι θέσεις της πρώτης τετράδας παραμένουν ανοικτές, παρόλο που οι ήδη διαμορφωμένες διαφορές δεν είναι αμελητέες. 

Στα υπόλοιπα της 17ης αγωνιστικής είναι αξιοσημείωτη η φόρμα του ΠΑΣ Γιάννινα, που πέρασε εύκολα με τρία γκολ από τη Λιβαδειά, αποδεικνύοντας ότι οι επιτυχίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό μόνο τυχαίες δεν ήταν. Οι Γιαννιώτες έχουν συγκεντρώσει οκτώ βαθμούς σε τέσσερα ματς μετά το Μουντιάλ, ξεφεύγοντας έτσι για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Super League 1.

Ads

Ο Άρης επέστρεψε στις επιτυχίες και είναι πλέον μόνος πέμπτος, ενώ ο Ατρόμητος πλησίασε την πρώτη εξάδα και απέχει τέσσερις πόντους από τον έκτο Βόλο, που είναι σε αγωνιστική και βαθμολογική καθίζηση, αγνοώντας τη νίκη για πέντε αγωνιστικές.

Ο ΟΦΗ με τη μεγάλη σε έκταση και βαθμολογική σημασία νίκη του επί του Παναιτωλικού, ξέφυγε αισθητά από τις τελευταίες θέσεις, ενώ Λεβαδειακός, Λαμία και ο ουραγός Ιωνικός φαίνεται πως θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Τα αποτελέσματα

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3
(88′ Παναγιώτου – 45′ Μπαλάν, 65′ Εραμούσπε, 69′ Παμλίδης)

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-3
(13′ Ολιβέιρα, 27′ Ντάντας, 58′ Ζίβκοβιτς)

Βόλος-Ολυμπιακός 0-4
(7’ πέν. Μπιέλ, 22’ Χουάνγκ Ιν Μπομ, 45’ Μπακαμπού, 75’ Ελ Αραμπί)

Ατρόμητος-Ιωνικός 2-0
(4′ πέν. Κιάρτανσον, 59′ Ροτάριου)

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 3-0
(19’ Μανού Γκαρθία, 32’ Φαμπιάνο, 89′ Καμάτσο)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0
(68′ Πινέδα)

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4
(27′ Ντίκο 0-1, 52′ Ντίκο 0-2, 73′ Τοράλ 0-3, 90+3′ Τσιλιανίδης)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (18ης) αγωνιστικής

image