Το Σαββατοκύριακο είχαμε πρεμιέρα στα μίνι πρωταθλήματα της Super League, δηλαδή τα playoffs και playouts, που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή, τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Ads

Στην 1η αγωνιστική των playoffs ο ΠΑΟΚ σημείωσε τη μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, ωστόσο τα πολλά φώτα δίκαια έπεσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Παρόλο που αγωνιστικά είδαμε ενδιαφέροντα πράγματα, τελικά πρωταγωνιστές έγιναν οι διαιτητές και κυρίως ο Μαυροβούνιος Νταμπάνονβιτς στο Αθηναϊκό ντέρμπι, αλλά και ο Σουηδοϊρακινός Μοχάμεντ Αλ Χακίμ στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, με έντονες διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού και του Άρη.

Από κοντά και η ομάδα του Βόλου, που ούτως η άλλως είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της, για τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού ο συνεταιρισμός τηςSuper League είχε ζητήσει από την ΚΕΔ και τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ, να υπάρξουν μόνο ξένοι ρέφερι σε όλα τα παιχνίδια των playoffs.

Ads

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, καθώς η κατάσταση δεν θέλει πολύ για να ξεφύγει τελείως, τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ, για κλήση σε κοινή σύσκεψη υπό τον κ. Μπένετ, των έξι ομάδων που συμμετέχουν στα playoffs, για την προσεχή Δευτέρα 27/3.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας, ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ καλεί σε σύσκεψη τους προέδρους των έξι ομάδων που συμμετέχουν στα play off της Super League1 την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ».

Με βάση τα αποτελέσματα, οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, θα δώσουν μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως επίσης και της δεύτερης θέσης, που δίνει έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

O Παναθηναϊκός παίρνοντας με σοβαρή και σταθερή εμφάνιση το βαθμό της ισοπαλίας παρέμεινε πρώτος, ο Ολυμπιακός με το τρίποντο στο Βόλο μείωσε στους τρεις πόντους τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ μείωσε κι άλλο την απόσταση από τις πρώτες θέσεις και ασφαλώς παίζει και αυτός στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το ίδιο συναρπαστική αναμένεται και μάχη για την πέμπτη θέση, που επίσης δίνει εισιτήριο για Ευρωπαϊκή διοργάνωση (Conference League), ανάμεσα σε Άρη και Βόλο.

Στα playouts η Λαμία ήταν η ομάδα που έκανε την καλύτερη αρχή, αξιοποίησε την έδρα και νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που αφ’ ενός τις έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, αφ’ ετέρου έβαλε σε δύσκολη και επικίνδυνη θέση τους Ηπειρώτες, που πλέον αν δεν προσέξουν, μπορεί να προστεθούν στις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή.

Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και η διακοπή δύο εβδομάδων λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, θα ήταν ευχής έργον να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης, ειδικά ανάμεσα στις ομάδες των playoffs, αλλά και την κόντρα με ΕΠΟ και ΚΕΔ.

Τα αποτελέσματα των playoffs

Βόλος-Ολυμπιακός 0-3
(7′ Κασάμι, 36′ Μπακαμπού, 81′ Φορτούνης)

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2
(13′ Πάλμα – 68′ πέν. Σβαμπ, 74′ Α. Ζίβκοβιτς)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

image

Τα αποτελέσματα των playouts

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 2-1
(34΄πεν. Μπαράλες, 90΄Άλβαρες – 50΄Κολοβός)

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-1
(73′ Mπάκιτς – 48′ Νίκας)

Ατρόμητος Αθηνών-Ιωνικός 2-0
(19′ Αγκ. Καμαρά, 90′ Έρλινγκμαρκ)

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(12’, 45’+1’ Βέργος)

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

image