Ο Σπύρος Γιαννιώτης μόλις πληροφορήθηκε ότι η ελληνική πλευρά σκοπεύει να καταθέσει ένσταση για το μετάλλιό του, διαφώνησε και επέμεινε να μην κατατεθεί, μπλοκάροντας τη διαδικασία.

Ads

Όπως σημείωσε, θέλει οι αγώνες να κρίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σκόπευαν να καταθέσουν ένσταση προκειμένου να δοθούν δύο χρυσά μετάλλια, αφού σύμφωνα με τα αποτέλεσμα ο Γιαννιώτης τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Φέρι Βέερτμαν.

Σύμφωνα με τα επιχειρήματα των Ελλήνων παραγόντων, από τη στιγμή που στα 100μ. πεταλούδα -το αγώνισμα όπου ο Φελπς έχασε από από τον Σκούλινγκ- δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια, κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στα 10.000μ καθώς οι δύο αθλητές είχαν τον ίδιο χρόνο. Ωστόσο, δεν έγινε δεκτή.

Ads

O Σπύρος Γιαννιώτης, έδωσε τον αγώνα της ζωής του και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 ανοικτού νερού με 1.52.59.8.

image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Αργυρός ο Γιαννιώτης στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης – Ίδιος χρόνος με τον πρώτο

• Σπύρος Γιαννιώτης: Στα τελευταία μέτρα έκλεισα τα μάτια και είπα, όλα για όλα [BINTEO]

Τον ίδιο ακριβώς χρόνο έκανε και ο Ολλανδός, Φέρι Βέερμαν, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Οι κριτές χρειάστηκαν τη βοήθεια του φώτο – φίνις και πέρακάποια λεπτά έως ότου να αποφασίσουν ποιος από τους δύο αθλητές θα αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης.