Λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ιταλία για τη Μίλαν ο Μάριο Μπαλοτέλι βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης για τον ρατσισμό στα γήπεδα της χώρας, ύστερα από ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος του από τον αντιπρόεδρο της Μίλαν και μικρότερο αδελφό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο.

Ads

 
Ο Πάολο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε στον “Σούπερ Μάριο” αποκαλώντας τον “μικρό νέγρο”. Το σχόλιο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής εκδήλωσης στη Μόντσα και απαθανατίστηκε σε βίντεο. Ο Πάολο Μπερλουσκόνι συμμετείχε σε εκδήλωση υποψηφίου με κόμμα του του αδελφού του “Λαός της Ελευθερίας”.
 
“Πάμε τώρα να παρακολουθήσουμε το νεγράκι της οικογένειας”, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ντεμπούτο του Μπαλοτέλι. Μάλιστα προσκάλεσε “ολες τις όμορφες νεαρές κοπέλες” να τον συνοδεύσουν στο γήπεδο υποσχόμενος να τις γνωρίσει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το περιστατικό σημειώνεται ενώ ήδη το ζήτημα του ρατσισμού στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχει επανέλθει στο επίκεντρο της συζήτησης μετά την ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχτηκε ο Κέβιν Μπόατενγκ, επίσης παίχτης της Μίλαν, από οπαδούς της Προ Πάτρια κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα. Ο Μπόατενγκ κλότσισε εκνευρισμένος την μπάλα στην εξέδρα και αποχώρησε. Τον παίχτη προς τα αποδυτήρια ακολούθησε ολόκληρη η ομάδα, ενώ την κίνησή τους επικρότησε σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος της Ιταλίας, αλλά και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρόεδρος της ομάδας.