Ψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο μετά και τη συμφωνία του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με τις διεθνείς ομοσπονδίες UEFA και FIFA ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit.

Ads

Το νομοσχέδιο πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία καθώς εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το υπερψήφισαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Αντίθετα η ΝΔ καταψήφισε το νομοσχέδιο μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ. 

Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για άρθρα του νομοσχεδίου. Ειδικότερα το αίτημα αφορά 4 άρθρα (5, 13, 14, 15) ανάμεσα στα οποία είναι και αυτά που αφορούν τους τακτικούς δικαστές και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη μετά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Η UEFA με επιστολή της προς την ΕΠΟ και τον Σταύρο Κοντονή, σχετικά με το αθλητικό νομοσχέδιο,  επισημαίνει την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων, καθώς οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά καθίσταται σαφές ότι θα επιφέρει κυρώσεις και σημειώνει ότι όλα αυτά είναι θέματα που διευκρινίστηκαν στη συνάντηση με τον κ. Κοντονή στη Γενεύη, στις 4 Μαΐου.

Ads