Ισόπαλο 2-2 τελείωσε το πρώτο φιλικό της Εθνικής με αντίπαλο την Βόρεια Κορέα που διεξήχθη στην Ελβετία στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ads

Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ προηγήθηκαν δύο φορές, στην αρχή κάθε ημιχρόνου, με τους Κατσουράνη (2’) και Χαριστέα (49΄), αλλά οι Βορειοκορεάτες ισοφάρισαν με δύο πολύ όμορφα γκολ του Γιονκ (23’, 51). Θετικά μηνύματα απ’ το κέντρο και μπροστά, «προβλημάτισε» η αμυντική λειτουργία…

Γκολ απ’ τα αποδυτήρια…

Με το «καλημέρα» η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί με τον Κώστα Κατσουράνη. Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Καραγκούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυργιάκος έπιασε την πρώτη κεφαλιά, με την μπάλα να φτάνει στον μέσο του Παναθηναϊκού, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ρι Μιόνγκ Γκουκ και ν’ ανοίξει το σκορ. Το οξύμωρο είναι ότι μέχρι την επίτευξη του τέρματος του Κατσουράνη, οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ είχαν προλάβει να χάσουν και μία κλασική ευκαιρία. Με τη συμπλήρωση των 20 δευτερολέπτων, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά νικήθηκε απ’ τον Ρι Μιόνγκ Γκουκ.

Ads

Οι Βορειοκορεάτες προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν άμεσα και παραλίγο να τα καταφέρουν, αλλά το δοκάρι του Σηφάκη αποδείχτηκε σύμμαχος της «γαλανόλευκης». Ο «πορτιέρο» του Άρη προσπάθησε ν’ απομακρύνει την μπάλα, η οποία πήρε περίεργη τροχιά, μετά τη σέντρα του Γκουκ και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη συνέχεια, αφού στο 23’ , ο Γιόνκ Ταε Σε έκανε την προσποίηση έξω από την περιοχή του Σηφάκη και μ’ ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της «γαλανόλευκης» εστίας, κάνοντας το 1-1.

Πελαγοδρομούσε η ελληνική άμυνα…

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Βορειοκορεάτες υπερίσχυσαν στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν 2-3 κλασικές ευκαιρίες, αλλά το δοκάρι και ο Σηφάκης γλίτωσαν την Εθνική μας. Στο 28΄, η μπάλα, μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιο «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι της Ελλάδας, ενώ στο 31΄, ο Σηφάκης νίκησε σε τετ α τετ τον Γιονκ. Η ελληνική άμυνα πελαγοδρομούσε, με τους Βορειοκορεάτες να απειλούν ξανά στο 42’, με τον Τσολ, ο οποίος νικήθηκε απ’ τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Ξεκίνημα «καρμπόν» στο δεύτερο μέρος….

Ο Ότο Ρεχάγκελ πραγματοποίησε πέντε αλλαγές με την έναρξη του β’ μέρους, με τους Σηφάκη, Κυργιάκο, Γκέκα, Σαμαρά και Βύντρα να δίνουν τη θέση τους στους Τζόρβα, Α. Παπαδόπουλο, Καπετάνο, Χαριστέα και Σεϊταρίδη. Το ξεκίνημα, πάντως ήταν «καρμπόν» με αυτό του πρώτου για τοι αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δηλαδή με γκολ απ’ τα αποδυτήρια.

Στο 49’ και πάλι, ύστερα από εκτέλεση του Γιώργου Καραγκούνη, ο Άγγελος Χαριστέας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Βορειοκορεατών και με πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα. Η χαρά, όμως για τους παίκτες του Ρεχάγκελ κράτησε μόνο για δύο λεπτά, αφού στο 51’ ο Γιονκ και πάλι με ένα πολύ όμορφο γκολ, νίκησε την ελληνική άμυνα και τον Τζόρβα, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτύων και ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι δύο ομάδες «κατέβασαν ταχύτητα» στο υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού, αφού λίγο οι αλλαγές, λίγο η συντήρηση δυνάμεων έκαναν κακό στο ρυθμό του αγώνα. Το μόνο αξιοσημείωτο που έγινε μπροστά απ’ τα καρέ των δύο ομάδων ήταν μία εξαιρετική προσπάθεια του Τσα στο 72’, ο οποίος ανάγκασε τον Τζόρβα ν’ απογειωθεί και ν’ απομακρύνει σε κόρνερ. Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης σίγουρα θα προβλημάτισε τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος είδε τους παίκτες του σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος να πελαγοδρομούν αμυντικά…

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Σηφάκης (46′ Τζόρβας), Σπυρόπουλος, Βύντρα (46′ Σεϊταρίδης), Μόρας, Κυργιάκος (46′ Α. Παπαδόπουλος), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς (46′ Χαριστέας), Σαλπιγγίδης, Γκέκας (46′ Καπετάνος).

Βόρεια Κορέα (Κιμ Γιόνγκ Χουν): Ρι Μιόνγκ Γκουκ, Τσα Γιόνγκ Χιόκ, Πακ Ναμ Τσολ, Ρι Κβανγκ Τσον, Γι Γιούν Ναμ, Χονγκ Γιόνγκ Γιό, Μουν Ιν Γκουκ, Πακ Τσολ Γιν, Ναμ Σονγκ Τσολ, Αν Γιούνγκ Χακ, Γιόνγκ Τάε Σε.

Η ατομική κριτική των διεθνών

Σηφάκης: Προτιμήθηκε να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα και στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν αρκετά καλός. Σο γκολ που δέχθηκε δεν μπορούσε να κάνει κάτι, ενώ για το μόνο που μπορούμε να τον… κατηγορήσουμε, είναι πως δεν μπόρεσε σε κάποιες φάσεις να συνεννοηθεί καλά με τους αμυντικούς του.

Βύντρα: Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε επίσης για ένα ημίχρονο και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα. Ανέβαινε μπροστά, ωστόσο σπάνια είχαν επιτυχία οι προσπάθειές του.

Μόρας: Αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι, ωστόσο ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τους γρήγορους Κορεάτες επιθετικούς. Σε γενικές γραμμές πάντως, ήταν ίσως ο καλύτερος της ελληνικής άμυνας.

Κυργιάκος: Έπαιξε για 45λεπτά, πάλεψε, έδωσε αρκετές μάχες, ωστόσο και αυτός είχε προβλήματα, όταν η μπάλα ήταν κάτω.

Σπυρόπουλος: Ο αριστερός μπακ της Εθνικής έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε τόσο, ενώ στην επανάληψη τον…σημάδεψε η φάση του δεύτερου γκολ της Κορέας, όπου χάνει τον επιθετικό μέσα στην περιοχή.

Τζιόλης: Και αυτός έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Στα πρώτα 20 λεπτά είχε αρκετά προβλήματα, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, αφού δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους άλλους μέσους. Στην συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, η αλήθεια όμως είναι πως δεν… έλαμψε.

Κατσουράνης: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν με διαφορά ο καλύτερος της Ελλάδας. Βοηθούσε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ενώ έβγαλε και αρκετές καλές πάσες στους επιθετικούς. Φυσικά πέτυχε και το πρώτο γκολ. Στην επανάληψη κουράστηκε, παρέμεινε όμως από τους καλύτερους της Εθνικής.

Καραγκούνης: Το «10αρι» της Ελλάδας έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τους Τζιόλη και Κατσουράνη, έμεινε στο γήπεδο για μία ώρα, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα. Κουβάλησε τη μπάλα, αλλά δεν ήταν ο γνωστός «τυπάρας».

Σαλπιγγίδης: Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και σίγουρα ήταν ο καλύτερος από τους επιθετικούς που δοκίμασε ο Ρεχάγκελ. Έτρεξε πάρα πολύ στο δεξί και αριστερό άκρο που χρησιμοποιήθηκε, αν και οι σέντρες του δεν ήταν καλές.

Σαμαράς: Αγωνίστηκε για ένα 45λεπτο, ωστόσο δεν ξεχώρισε. Αν και έπαιζε στα αριστερά της επίθεσης, προτιμούσε να συγκλίνει συνέχεια προς τα μέσα. Κράταγε πολύ μπάλα και συνήθως την έχανε.

Γκέκας: Έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίος και έχασε τουλάχιστον δύο καλές ευκαιρίες.

Αλλαγές:

Τζόρβας: Πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο και ούτε αυτός είναι η αλήθεια, πως έφταιγε για το γκολ που δέχτηκε. Στην συνέχεια είχε κάποιες πολύ καλές αποκρούσεις.

Α. Παπαδόπουλος: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στην θέση του Κυργιάκου, χωρίς να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα όσα ο προκάτοχος του, αφού οι Κορεάτες στην επανάληψη περιόρισαν σημαντικά τις επιθέσεις τους.

Σεϊταρίδης: Έπαιξε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Προσπάθησε πάρα πολύ, ήθελε να δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο έκανε κάποια λάθη, κυρίως στην άμυνα.

Πατσατσόγλου: Έπαιξε για μισή ώρα, αφού μπήκε στο 62’ στην θέση του Καραγκούνη. Έτρεξε αρκετά, ωστόσο έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Χαριστέας: Για ακόμα μία φορά μπήκε στο παιχνίδι και έκανε την δουλειά του. Σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Από εκεί και πέρα, δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Καπετάνος: Και αυτός πέρασε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, έτρεξε αρκετά στην επίθεση, όμως δεν βοήθησε όσο θα ήθελε.

Πηγή: https://www.sportdog.gr/