Το να είσαι προπονητής στην Ελλάδα δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αφού ο “τίτλος” δεν έχει και μεγάλη πέραση. Αντίθετα αν είσαι παράγοντας, πρόεδρος, μάνατζερ, κάτι γίνεται… Αυτά λένε οι αριθμοί. Σε σύνολο 16 ομάδων είχαμε 28 αλλαγές στους πάγκους! Αν βάλουμε δε και πόσοι προπονητές κάθισαν από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος στις ομάδες, τότε φτάνουμε στον μαγικό αριθμό 43 (κάποιοι κάθισαν σε περισσότερες από μία ομάδες).

Ads

Αν πάντως υπάρχει μία ατάκα για το τι συνέβη φέτος, αυτή θα ήταν: “Παντού υπάρχει ένας Παράσχος”.

Ολυμπιακός: Λίνεν, Βαλβέρδε

Τα ψωμιά του Γερμανού ήταν μετρημένα από τη στιγμή που άλλαξε η διοίκηση. Ο αποκλεισμός ήταν απλά η αφορμή, με αποτέλεσμα να έρθει τελικά ο Βαλβέρδε. Πάντως ο Λίνεν χρεώνεται τις καλές μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκός: Νιόπλιας, Γκμοχ, Φερέιρα

Ads

Καταστροφική σεζόν, πως θα μπορούσε να μην ήταν και στον πάγκο; Ο Νιόπλιας μας έκανε τον… δύσκολο, αλλά αποχώρησε τελικά τον Νοέμβριο για να έρθει ο Γκμοχ για ένα ματς! Τη συνέχεια την ξέρετε όλοι…

ΑΕΚ: Μπάγεβιτς, Χιμένεθ

Ο Ντούσαν επέστρεψε σε μία δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ, αλλά τι τα ήθελε και αυτός για ομάδα ανάλογη του 1993; Μετά την τριάρα από τον Βόλο παραιτήθηκε και στην θέση του ήρθε ο Χιμένεθ, για να φάει τέσσερα από την ομάδα του Τσιώλη.

ΠΑΟΚ: Μπερέτα, Δερμιτζάκης, Χάβος

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ είναι χωρίς προπονητή. Ο Ιταλός έφυγε τον Ιούλιο(!) και άφησε αιχμές και στη θέση του ήρθε ο Δερμιτζάκης. Στην Ευρώπη κάτι έκανε, όμως τον έφαγε το πρωτάθλημα. Ο Χάβος; Ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Ολυμπιακός Βόλου: Τσιώλης, Κατσαβάκης

Από τη στιγμή που κάνει κουμάντο ο Αχιλλέας Μπέος, όλα τα άλλα πάνε περίπατο. Ο λόγος του σπαθί και με αυτό έκοψε το… κεφάλι του Τσιώλη από τον πάγκο. Ο Κατσαβάκης είναι καλός διαχειριστής.

Άρης: Κούπερ, Μιχαλήτσος, Τσιώλης

Η αλήθεια είναι πως στην Ευρώπη ο Κούπερ τα πήγε εξαιρετικά, όμως στο πρωτάθλημα έκανε μία τρύπα στο νερό. Όταν τον καπέλωσαν με τις μεταγραφές βρήκε πάτημα και την έκανε. Ο Μιχαλήτσος απλή αναφορά, ο Τσιώλης όμως κεφάλαιο.

Καβάλα: Οκούκα, Κάσπερτσακ, Μαντζουράκης

Επτά προπονητές έχει αλλάξει η Καβάλα σε δυο χρόνια. Ξεκίνησε με τον Οκούκα ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά. Παρόλα αυτά τον καθάρισαν για να έρθει ο γάτος Κάσπερτσακ. Τον καθάρισαν και αυτόν και ήρθε ο Μαντζουράκης, ο οποίος είναι σαν να έχει φύγει ήδη.

Εργοτέλης: Καραγεωργίου

Σταθερή αξία. Και τη νέα σεζόν στον Εργοτέλη με πιο δύσκολο έργο όμως. Τα έσοδα είναι λιγότερα, κόσμος δεν πετάει στο γήπεδο, οπότε πρέπει να εμπιστευτεί νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες.

Ξάνθη: Κεχαγιάς, Παράσχος, Παπαδόπουλος, Ουζουνίδης

Εδώ είχαμε λίγο πανηγύρι με προπονητή που ανακοινώθηκε και δεν ήρθε ποτέ! Ξεκινήσαμε με Κεχαγιά που τον σχολάσαμε νωρίς, μετά ήρθε ο αγαπημένος Παράσχος και κλείσαμε με Παπαδόπουλο. Κλείσαμε είπα; Γράψτε λάθος. Με Ουζουνίδη κλείσαμε.

Πανιώνιος: Στόρε, Μάντζιος, Παράσχος, Λεμονής

Ο Μίκαελ Στόρε είχε ένα όνειρο στη ζωή. Ήθελε να δει πως είναι η παρέλαση από κοντά στην Ελλάδα. Έτσι μία ωραία πρωία στις 28 Οκτωβρίου πήγε στην Νέα Σμύρνη να δει από κοντά πως είναι. Την ίδια μέρα τον έδιωξαν, αφού είχε κλείσει σαν άνθρωπος. Ακολούθησε ο Μάντζιος δις, μετά ο αγαπημένος Παράσχος, για να κλείσουμε με τον Λεμονή.

Ηρακλής: Μπουμπένκο, Ουζουνίδης, Παράσχος

Τραγική σεζόν για τον Γηραιό όπως εξελίσσεται. Στην αρχή άλλαξαν 1,2,3 προπονητικά μέχρι να κατασταλάξουν, όμως στην διαδρομή έχασαν τον Μπουμπένκο, ακολούθησε ο Ουζουνίδης και κλείνουμε με ποιον άλλο; Μα φυσικά τον αγαπημένο Γιώργο Παράσχο…

Ατρόμητος: Δώνης

Σταθερή αξία και ο Γιώργος Δώνης. Τα είδε ζόρικα είναι η αλήθεια φέτος και κινδύνεψε με υποβιβασμό, όμως καθάρισε στο τέλος και έχει την ευκαιρία να καθαρίσει και ένα Κυπελλάκι…

Κέρκυρα: Τεννές, Μπάντοβιτς

Κάποιοι λένε πως τον έφαγε (τον Τεννέ) άνθρωπος της διοίκησης, που δύσκολα θα είναι τη νέα σεζόν στην ομάδα. Στη θέση του ήρθε ο Μπάντοβιτς που έκανε κάποια επικίνδυνα πειράματα, όμως για καλή του τύχη Αστέρας και ΑΕΛ ήταν τραγικοί.

Αστέρας Τρίπολης: Βλάχος, Οράσιο, Δερμιτζάκης

Αν ήταν ο Βλάχος στον πάγκο ίσως να είχε διαφορετική τύχη ο Αστέρας. Όπως και να έχει στη θέση του προσωρινά πήρε προαγωγή ο Οράσιο Γκονσάλες, για να έρθει μετά ο Δερμιτζάκης με τη λάθος φιλοσοφία για ομάδα που πέφτει.

ΑΕΛ: Παπακώστας, Κατσάρας, Άντερσεν, Κωστένογλου

Απ’ όλα είχε ο μπαχτσές. Θες Έλληνα ψημένο, με εμπειρία και καλό ποδόσφαιρο στην κατηγορία; Πάρε ένα Παπακώστα. Θες έναν ελπιδοφόρο από τα σπλάχνα της ομάδας; Πάρε έναν Κατσάρα. Θες έναν ξένο σκληρό προπονητή; Πάρε Άντερσεν. Έφτασες στο χείλος του γκρεμού και θες τη βοήθεια του Θεού; Πάρε έναν Κωστένογλου.

Πανσερραϊκός: Κοκότοβιτς, Βούκοτιτς, Δημητρίου

Πραγματικά κανείς δεν κατάλαβε γιατί έφυγε ο Κοκότοβιτς για να έρθει ο Βούκοτιτς. Πάντως η τράμπα έγινε, όμως η παραμονή είχε τελειώσει από νωρίς. Ο Δημήτρίου απλή αναφορά.

Πηγή: sport 24