Στις δώδεκα καλύτερες βάρκες του διπλού σκιφ γυναικών προκρίθηκαν οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη.

Ads

Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες και μεγάλη ελπίδα της Ελλλάδας για ένα μετάλλιο ξεκίνησαν από την 1η διαδρομή της 3ης προκριματικής σειράς και εξασφάλισαν άμεσα την πρόκριση, χωρίς να χρειαστούν επαναληπτικό αγώνα, καταλαμβάνοντας την 3η θέση με χρόνο 7:20.64, πίσω από τη 2η Αυστραλία των Σάλι Κεχόι, Τζενεβίβ Όρτον (7:17.34) και την 1η Νέα Ζηλανδία των Ιβ ΜακΦαρλέιν/Ζόι Στίβενσον (7:14.31).  Σε επαναληπτικό θα διεκδικήσει την πρόκριση η 4η Τσεχία των Κριστίνα Φλεισνέροβα/Λένκα Αντόσοβα (7:35.85).

Η βάρκα της Αυστραλίας είναι αυτή με τον καλύτερο χρόνο στο διπλό σκιφ γυναικών, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014, όταν η  Σάλι Κεχόι με συναθλήτρια την Ολίμπια Όλντερσεϊ τερμάτισαν σε 06:37.310.

Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες θα αγωνιστούν ξανά την ερχόμενη Τρίτη, 9/8, με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Ads

Στα ημιτελικά και η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών

Την απευθείας πρόκριση στη δωδεκάδα της τετρακώπου ελαφρών βαρών πήραν οι Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου και Παναγιώτης Μαγδανής, καθώς κατέλαβαν την 3η θέση με χρόνο 6:05.27 στην 2η προκριματική σειρά, αφήνοντας τη γερμανική βάρκα 4η, κάτι που σημαίνει πως οι Γιόναταν Κοχ, Λαρς Βίχερτ, Τομπίας Φραντσμαν και Λούκας Σέφερ, θα προσπαθήσουν εκ νέου σε επαναληπτικό.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας που σε Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχει ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών. Μόλις στις 26 Ιουλίου ενημερώθηκε το πλήρωμα της ελληνικής ελαφριάς τετρακώπου πως αναχωρεί για Ρίο, όταν αποβλήθηκε λόγω του σκανδάλου με το ντόπινγκ η ρωσική τετράκωπος.

Πρώτοι πέρασαν τη γραμμή του φίνις τα αδέλφια Γιόργκενσεν (Κάσπερ, Μόρτεν) και τα αδέλφια Γιάκομπ (Λάρσεν και Μπαρσόε) από τη Δανία (5:58.21) και δεύτεροι οι Βρετανοί Μπάρτλεϊ, Μαρκ Όλντρεντ, Τζόνο Κλεγκ και Πίτερ Τσέιμπερς (6:01.27). Οι Δανοί, έχουν σημειώσει τον καλύτερο χρόνο (05:43.160) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014. 

Οι τρεις από τους τέσσερις κωπηλάτες (Ντούσκος, Γιάνναρος και Πέτρου) πήραν σήμερα το «βάπτισμα του πυρός» σε Ολυμπιακή Ρεγκάτα, αφού συμμετέχουν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο… έμπειρος του πληρώματος είναι ο Ολυμπιονίκης Παναγιώτης Μαγδανής που αγωνίστηκε στο Λονδίνο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) καταλαμβάνοντας την 8η θέση, μαζί με τον αναπληρωματικό στο Ρίο, Λευτέρη Κόνσολα.