Μία πολύ μεγάλη έκπληξη επιφύλασσαν οι προκριματικοί αγώνες για το Μουντιάλ του 2022, καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία γνώρισε οδυνηρή ήττα στο Παλέρμο από την Βόρεια Μακεδονία με 1-0 και αποκλείστηκε από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση για δεύτερη σερί τουρνουά (δεν ήταν παρούσα ούτε στο παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία).

Ads

Παρότι η Ιταλία ήταν ανώτερη, είχε τον απόλυτο έλεγχο και 32 τελικές (σσ. αλλά και 16 κόρνερ), η Βόρεια Μακεδονία ήταν αυτή που σημείωσε γκολ με τον Τραϊκόφσκι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για να σοκάρει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και να προκριθεί στον τελικό των μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Στον τελικό των play-offs του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Πορτογαλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 3-1 υποδεχόμενη στο «Ντραγκάο» την Τουρκία στον μονό ημιτελικό και έκλεισε θέση για το μεγάλο ραντεβού της προσεχούς Τρίτης (29/3), όπου θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Ουαλία νίκησε στο Κάρντιφ 2-1 την Αυστρία με τα δύο γκολ του Μπέιλ και πήρε την πρόκριση για τον έναν εκ των τριών τελικών των πλέι οφ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ, περιμένοντας τον Ιούνιο μια εκ των Σκωτίας η Ουκρανίας.

Ads

Στην παράταση κατάφερε να πάρει την πρόκριση η Σουηδία για τον τελικό των play-offs του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από την επικράτηση με 1-0 κόντρα στην Τσεχία. Το γκολ για τους Σουηδούς πέτυχε ο Κουάισον και τώρα περιμένει την προσεχή Τρίτη στην Στοκχόλμη την Πολωνία (προκρίθηκε άνευ αγώνος μετά την αποπομπή της Ρωσίας), για ένα “εισιτήριο” που οδηγεί στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Τα αποτελέσματα

Ιταλία-Β. Μακεδονία 0-1
(90+3΄Τραϊκόφσκι)

Πορτογαλία-Τουρκία 3-1
(15΄Οτάβιο, 42΄Ζότα, 90+4΄Νούνες – 65΄Γιλμάζ)

Ουαλία-Αυστρία 2-1
(25΄/51΄Μπέιλ – 64΄Ζάμπιτσερ)

Σουηδία-Τσεχία 1-0 παρ. (0-0 κ.δ.)
(110΄Κουάισον)