Κανονικά διεξήχθησαν τα παιχνίδια Άρης-Ολυμπιακός και Καβάλα-Ηλυσιακός, με τους «ερυθρόλευκους», μαζί με τον Παναθηναϊκό, να είναι οι μοναδικές ομάδες που παρατάχθηκαν με πλήρη σύνθεση. Ο Άρης και η Καβαλα αγωνίστηκαν με αλλοδαπούς και εφήβους, ενώ ο Ηλυσιακός με εφήβους, αλλά και τους αρχηγούς Χατζή, Κασελάκη που διαχώρισαν τη θέση τους. Με τη συνοδεία των ΜΑΤ αποχώρησαν από το παρκέ του ΟΑΚΑ οι Έλληνες απεργοί του ΠΑΟΚ.

Ads

Στο «Αλεξάνδρειο» της Θεσσαλονίκης μιάμιση ώρα πριν από το τζάμπολ, οι παίκτες του Άρη και του Ολυμπιακού συζήτησαν τις προθέσεις της μιας και της άλλης πλευράς. Οι παίκτες των γηπεδούχων Χαραλαμπίδης, Χατζηβρέττας, Ταπούτος, Βεργίνης, Χρυσικόπουλος, Κουμπούρας, Σλούκας, Σκορδίλης μιλούσαν με τους Παπαλουκά, Σπανούλη και Μπουρούση, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ με επικεφαλής τον Παυλίδη, η οποία συνομίλησε με τους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού, αγόρασε εισιτήρια και κάθισε στην εξέδρα.

Ο πρόεδρος του Άρη Γιάννης Δαμιανίδης ενημέρωσε γραπτώς τους παίκτες για το τι προβλέπει ο κανονισμός (μηδενισμός της ομάδας, αφαίρεση βαθμών) σε περίπτωση που δεν αγωνιστούν στο παιχνίδι. Ωστόσο οι Έλληνες μπασκετμπολίστες των «κίτρινων» αποφάσισαν να μην αγωνιστούν και ο Άρης παρατάχθηκε με τέσσερις ξένους, τους Πιρς, Τάκερ, Ντάνστον, Μπορόβνιακ, καθώς με εφήβους και τον Ταπούτο που αποφάσισε να αγωνιστεί.

Αμέσως μετά το τζάμπολ η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ αποχώρησε από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ads

Στην Καβάλα στο κλειστό της Καλαμίτσας πριν από την έναρξη του αγώνα υπήρξε ένταση, καθώς οι Έλληνες παίκτες που απεργούν συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου με πολιτικά ρούχα και αρνούνταν να αποχωρήσουν προσπαθώντας να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή του ματς. Τελικά αποχώρησαν και άνδρες της αστυνομίας παρατάχθηκαν περιμετρικά γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα.

Η Καβάλα παρατάχθηκε με αλλοδαπούς και έφηβους, ενώ ο Ηλυσιακός με έφηβους και τους αρχηγούς της ομάδας Χατζή και Κασελάκη, οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους και αποφάσισαν να αγωνιστούν.

Τα ΜΑΤ έβγαλαν τους απεργούς από το γήπεδο στο ΟΑΚΑ

Κανονικά ξεκίνησε και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” παρατάχθηκαν πλήρεις ενώ ο ΠΑΟΚ με μόνο πέντε παίκτες, τους Μάρσαλ, ΜακΓκραθ, Σιμς, Γκρέι, Γκετσέφσκι!

Μισή ώρα πριν από το τζάμπολ οι Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ με πρώτο τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ, Λάζαρο Παπαδόπουλο, κατέβηκαν στο γήπεδο με πολιτικά ρούχα στάθηκαν ακίνητοι στο κέντρο του παρκέ, ενώ η ομάδα άρχισε ζέσταμα με τους ξένους παίκτες και κάποιους από το εφηβικό τμήμα της.

Το αντιφατικό ήταν ότι από τη μία πλευρά βρισκόταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης που είναι μέλος του ΠΣΑΚ και έκανε ζέσταμα και από την άλλη ο Παπαδόπουλος που είναι ο πρόεδρος και παρέμεινε στη σέντρα με πολιτικά.
Στις 18:45 ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος ζήτησε από τους Έλληνες αθλητές του «δικεφάλου» που κάθονταν με πολιτικά στη σέντρα του γηπέδου να αποχωρήσουν ώστε το ματς να ξεκινήσει.

Με την πρώτη προειδοποίηση οι αθλητές δεν αποχώρησαν αλλά με την είσοδο των ΜΑΤ αποχώρησαν ειρηνικά και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία