Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Premier League, με την Άρσεναλ να συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία της και να επωφελείται από το «δώρο» της Λίβερπουλ, παραμένοντας μόνη πρώτη στη βαθμολογία και μάλιστα αυξάνοντας τη διαφορά από τους δεύτερους σε τέσσερις πόντους.

Ads

Στο μεγάλο ντέρμπι η Λίβερπουλ έβγαλε αντίδραση και επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ που «έβραζε», με σκόρερ τον Σαλάχ στο 76′ και πήρε νίκη γοήτρου και ποιος ξέρει μπορεί και ουσίας, αφού στην Premier δεν μπορείς εύκολα να ξεγράψεις μεγάλες ομάδες.

Η Λίβερπουλ είναι τώρα 8η με 13 βαθμούς, ωστόσο έχει αγώνα λιγότερο και….. βαριά φανέλα.

Συνεχίζει την καταπληκτική της πορεία η Άρσεναλ. Σε ένα επεισοδιακό ματς που διεκόπη για πάνω από 20 λεπτά λόγω πτώσης του ρεύματος, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 1-0 της Λιντς.

Ads

Εξαιρετική και πάλι η Τότεναμ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έχασε πολλά γκολ, επικράτησε μόνο 2-0 της Έβερτον και είναι πλέον δεύτερη, ισόβαθμη με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Νιούκαστλ παρέμεινε όρθια στο «Ολντ Τράφορντ» και ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Γιουνάιτεντ. Η Τσέλσι συνεχίζει την αντεπίθεση της, παίρνοντας την 4η σερί νίκη της, αυτή την φορά κόντρα στην Άστον Βίλα.

Στα αξιοσημείωτα τέλος, στην ουρά της βαθμολογίας ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού «καταδίκασε» τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ακόμα μία ήττα.  Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της Γουλβς Ζοσέ Σα, που χάρη στη δική του επέμβαση σε εκτέλεση πέναλτι του Τζόνσον στο 79’, οδήγησε τους «λύκους» σε τεράστιας σημασίας νίκη με 1-0, κρατώντας το προβάδισμα που είχε δώσει στο 56’ ο Ρούμπεν Νέβες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Τα αποτελέσματα

Μπέντφορντ-Μπράιτον 2-0
(27′, 64′ Τόνεϊ)

Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας 0-0

Γουλβς-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0
(56′ πεν. Ρούμπεν Νέβες)

Φούλαμ-Μπόρνμουθ 2-2
(22′ Ντιόπ, 52′ πεν. Μίτροβιτς – 2′ Σολάνκε, 29′ Λέρμα)

Τότεναμ- Έβερτον 2-0
(59′ πεν. Κέιν, 86′ Μπεντανκούρ)

Άστον Βίλα-Τσέλσι 0-2
(6′, 65′ Μάουντ)

Λιντς-Άρσεναλ: 0-1
(35’ Σακά)

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλυτερες φάσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιουκάστλ 0-0

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 1-1
(20′ Περό- 64′ Ράις)

Λίβερπουλ Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(76 Σαλάχ)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (12ης) αγωνιστικής

Τρίτη 18/10

  • Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ
  • Κρίσταλ Πάλας-Γούλβς

Τετάρτη 19/10

  • Λίβερπουλ Γουέστ Χαμ
  • Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον
  • Μπρέντφορντ-Τσέλσι
  • Νιουκάστλ- Έβερτον
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ

Πέμπτη 20/10

Φούλαμ-Άστον Βίλα
Λέστερ Λιντς

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι (αναβλήθηκε)