Δύο από τα τρία τελευταία εισιτήρια της Ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, βρήκαν κάτοχο σήμερα, με την Πορτογαλία και την Πολωνία να παίρνουν την πρόκριση, μετά τη νίκη τους με το ίδιο σκορ (2-0), επί των Βόρεια Μακεδονία και Σουηδία αντίστοιχα.

Ads

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες που σκόραρε δις και με το 2-0 επί της Βορείου Μακεδονίας, πήρε το εισιτήριο για το ερχόμενο Μουντιάλ.

Μεστή εμφάνιση από τους Πορτογάλους, με τους Ρονάλντο και Ζότα να «φτιάχνουν» τα γκολ του Φερνάντες και να κρατάνε «άσφαιρη» τη Βόρεια Μακεδονία που είδε την πολύ καλή της πορεία να σταματάει ένα βήμα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Πολωνία επικράτησε με 2-0 της Σουηδίας στο μπαράζ του Χορχόβ, χάρη σε γκολ των Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Πιοτρ Ζιελίνσκι και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.
 
Ο επιθετικός της Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 2ο μέρος, με πέναλτι που κέρδισε ο Γκρεγκόρ Κριχόβιακ της ΑΕΚ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πιοτρ Ζιελίνσκι, “σφραγίζοντας” την 9η παρουσία της χώρας του σε τελική φάση Μουντιάλ.

Ads

Πορτογαλία-Β. Μακεδονία 2-0
(32΄, 65΄Μπρούνο Φερνάντεζ)

Πολωνία- Σουηδία 2-0
(49΄πεν. Λεβαντόφσκι, 72΄Ζιελίνσκι)