Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων δραστών ασκήθηκε από τον Αθλητικό Εισαγγελέα, κ. Σιμιτζόγλου για την επίθεση στον διαιτητή Χριστόφορο Ζωγράφο, το Νοέμβρη του 2014. 

Ads

Ο Χριστόφορος Ζωγράφος είχε δεχτεί επίθεση από αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανές. Τον είχαν χτυπήσει με σιδερόβεργα στο κεφάλι, στέλνοντας τον με διάσειση στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Κολωνού, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, επιτέθηκαν στον κ Ζωγράφο, κτυπώντας τον στο κεφάλι με ρόπαλο. Ο πρώην διεθνής διαιτητής, διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό.

Ο διεθνής διαιτητής είχε καταθέσει ότι δέχτηκε απειλές από άγνωστο τηλέφωνο, τις οποίες – όπως είπε – αγνόησε γιατί «δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κανέναν».

Ads

Για την υπόθεση είχαν καταθέσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Μελισανίδης και ο τότε Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. 

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού από την πλευρά του, είχε κατονομάσει τον Δημήτρη Μελισανίδη ως τον άνθρωπο που τηλεφώνησε και απείλησε τον Χριστόφορο Ζωγράφο.

Η ποινική δίωξη που άσκησε ο Αθλητικός εισαγγελέας αφορά στα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ηθικής αυτουργίας. Παρέπεμψε δε την υπόθεση σε Τακτικό Ανακριτή.