Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Αϊτής, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, χάρη στην νίκη με 2-1 επί της Χιλής, σε αγώνα play off, που έγινε στην Νέα Ζηλανδία.

Ads

Η Αϊτή, θα συμμετάσχει μαζί με την Αγγλία, την Δανία και την Κίνα στον Δ’ όμιλο του επόμενου Μουντιάλ, που θα φιλοξενηθεί στην Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου 2023.

Η εθνική Αϊτής, που βρίσκεται στην 55η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία, στον πρώτο αγώνα του ομίλου, που θα γίνει στο Μπρίσμπεϊν στις 22 Ιουλίου.

Η νεαρή μέσος, Μέλτσι Νταμορνάϊ, η οποία αγωνίζεται στην γαλλική Ρεμς, έδωσε προβάδισμα στις Αϊτινές, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο 90ο λεπτό η αρχηγός της Αϊτής, Νερίλια Μοντεσίρ, έχασε πέναλτι, αλλά αμέσως μετά, η Νταμορνάϊ «έγραψε» το 2-0, ενώ η Μαρία Χοσέ Ρόχας, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ads

Σήμερα (22/2) η Πορτογαλία θ’ αντιμετωπίσει το Καμερούν για μία θέση στον Ε` όμιλο, μαζί με ΗΠΑ, Ολλανδία και Βιετνάμ, ενώ αύριο (23/2), η Παραγουάη και ο Παναμάς, θα διεκδικήσουν μία θέση για τον ΣΤ όμιλο, με αντιπάλους την Γαλλία, την Βραζιλία και την Τζαμάϊκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ