Εμφανίζοντας σαφή σημάδια κούρασης και αγωνιστικής ανετοιμότητας, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από την Μάιντς, στο τελευταίο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους. Χρόνο συμμετοχής στους διεθνείς έδωσε ο Νιόπλιας, που είδε τους παίκτες του να έχουν ικανοποιητική απόδοση μόνο στο διάστημα 45’-60’.

Ads

Γερμανική υπεροχή και παιδαριώδες λάθος

Το πρώτο τεστ για τους παίκτες που ενσωματώθηκαν τελευταίοι στην προετοιμασία δεν ξεκίνησε καλά αφού για ένα 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός εμφάνισε κακή εικόνα. Οι Γερμανοί πήραν τα ηνία του αγώνα και είχαν αρκετά κεφάτο τον Ίβανσιτς που μαζί με τον Φουχς από αριστερά δημιούργησαν αρκετές καταστάσεις. Όλα αυτά ήταν κατανοητά από την στιγμή που ποδοσφαιριστές όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Γκοβού και ο Σισέ δεν έχουν αποκτήσει ρυθμό.

Δύο ακόμα παίκτες που έπαιξαν για πρώτη φορά σε ένα καλοκαιρινό φιλικό, ο Βύντρα και ο Τζόρβας καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, συμμετέχοντας στην φάση του 36ου λεπτού. Ο Βύντρα γύρισε άσχημα την μπάλα προς τα πίσω δίνοντάς της ύψος, ο Τζόρβας δεν την βρήκε «γεμάτα» και ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα τα εκμεταλλεύθηκε όλα αυτά, πετυχαίνοντας ένα εύκολο γκολ για την ομάδα του.

Ads

Εναλλαγές στους μεσοεπιθετικούς

Περισσότερο ενδιαφέρον από το ίδιο το παιχνίδι, είχαν ίσως κάποιες εναλλαγές του Νιόπλια στους μεσοεπιθετικούς. Ο Καραγκούνης ξεκίνησε πίσω από τον Σισέ και μετά πήγε αριστερά, ο Νίνης αγωνίστηκε και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, ενώ ο Γκοβού πέρασε κάποια λεπτά παίζοντας αριστερά. Καλύτερος από όλους ήταν σίγουρα ο Νίνης που είχε προλάβει να δείξει πως βρίσκεται σε καλή –για την εποχή- κατάσταση από το ματς με την Γουέστ Χαμ. Ο Γάλλος δεν είχε πολλές επαφές με την μπάλα, ούτε έδειξε ιδιαίτερη διάθεση στο ανασταλτικό κομμάτι, σίγουρα όμως για αυτόν τα ελαφρυντικά είναι πολλά περισσότερα αφού απόψε έπαιξε για πρώτη φορά με το «τριφύλλι».

Συνολικά, σε όλο το 45λεπτο, ο Παναθηναϊκός γινόταν επικίνδυνος μόνο όταν απέδιδε το πρέσινγκ του πάνω από την μεσαία γραμμή. Κάπως έτσι και ύστερα από περάσματα συνήθως του Νίνη, έγινε απειλητικός ο Σισέ σε 1-2 περιπτώσεις, όμως και αυτός φάνηκε επηρεασμένος από την έλλειψη αγωνιστικών λεπτών στα πόδια του και έχασε τις ευκαιρίες, είτε με μέτρια τελειώματα είτε με κακά κοντρόλ. Αμυντικά, πέρα από το λάθος στο γκολ της Μάιντς, οι περισσότερες δυσκολίες ήρθαν από την δεξιά πλευρά, από εκεί δηλαδή που ερχόταν και η μεγαλύτερη πίεση από Φουχς και Ίβανσιτς.

Όταν ανέβηκε ο Νίνης…

Η εικόνα των «πράσινων» βελτιώθηκε στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Οι παίκτες του Νιόπλια βρήκαν περισσότερους χώρους και έδειχναν πως ένα γκολ ήταν σίγουρα μέσα στις δυνατότητες τους. Κινδύνευσαν ωστόσο, από ένα νέο κάκιστο γύρισμα του Καραγκούνη προς τον Τζόρβα που αναγκάστηκε να διώξει με το πόδι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή…

Σε εκείνο το διάστημα, ο Νίνης ανέλαβε πρωτοβουλίες από τον άξονα και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού έγινε καλύτερο. Ο νεαρός άσος είχε ένα καλό σουτ στο 48’ και μια εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 57’ που κατέληξε σε σουτ του Γκοβού και επέμβαση του Ζάμπαβνικ πριν περάσει η μπάλα την γραμμή. Ενδιάμεσα, ο πρώην άσος της Λιόν είχε την καλύτερη του στιγμή στο ματς, αποφεύγοντας δύο παίκτες από δεξιά και σεντράροντας προς τον Σισέ που είχε κάνει κίνηση προς την «καρδιά» της άμυνας αλλά δεν συναντήθηκε με την μπάλα. Καλή ευκαιρία χάθηκε και στο 63’ με μια κεφαλιά του Κατσουράνη σε εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη.

Καλά στοιχεία από Ιωαννίδη, Μαυρία

Ύστερα, ήρθαν (πέντε) νέες αλλαγές από τον Νιόπλια που έδωσε λεπτά συμμετοχής και στον Γιώργο Ιωαννίδη που έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά και στον Χάρη Μαυρία που έδειξε και πάλι θράσος. Ωστόσο, οι «πράσινοι» έχασαν το καλό μομέντουμ που είχαν αποκτήσει και ουσιαστικά από εκεί και πέρα μόνο σε ατομικό επίπεδο μπορεί να κριθεί η εικόνα του «τριφυλλιού». Κλέιτον και Γκάμπριελ πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι, κάπως καλύτερα τα πήγε ο Σεϊταρίδης που έπαιξε για ένα ημίχρονο στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο πρόσθεσε έδωσε περισσότερη δύναμη και τρέξιμο στην μεσαία γραμμή.

Στο 73’ ήρθε και το δεύτερο γκολ της Μάιντς με ωραίο αριστερό σουτ του Γκεοργκίεφ που έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα, ενώ στο 90’ ο Πετρόπουλος απέτυχε να μειώσει την έκταση της ήττας με αριστερό σουτ από καλή θέση.


Παναθηναϊκός:
Τζόρβας, Σαριέγκι (46′ Μπιάρσμιρ), Καντέ, Βύντρα (46′ Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (65′ Ιωαννίδης), Μαρίνος (46′ Σιμάο), Κατσουράνης (78′ Δημούτσος), Νίνης (65′ Κλέιτον), Γκοβού (65′ Γκάμπριελ), Καραγκούνης (65′ Μαυρίας), Σισέ (65′ Πετρόπουλος).

Μάιντς: Βέτκλο, Σβένσον, Νοβέσκι, Σότο, Ζάμπαβνικ, Γκόπκο, Κάρχαν, Φουχς, Μπαμπαγκίντα, Ίβανσιτς, Σλίσκοβιτς.

Πηγή: Sportdog.gr