Η ντροπιαστική ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό με 5-1 σφράγισε την 2η αγωνιστική των Play-off της Super league και έβαλε σε δεύτερο πλάνο τις μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού και του Άρη, επί των ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.

Ads

Οι δύο δικέφαλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι σε βαθειά και παρατεταμένη κρίση, με την «Ένωση» να βιώνει εκρηκτική κατάσταση και εντός ομάδας, αλλά και γενικότερα στις τάξεις των φίλων της που είναι απογοητευμένοι από τον νέο διασυρμό.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ακόμη έξι βαθμούς για να στεφθεί και τυπικά πρωταθλητής, μπορεί και λιγότερους ανάλογα με τα αποτελέσματα του δεύτερου Άρη. Με την αγωνιστική συμπεριφορά του είναι έτοιμος για έναν ακόμη τίτλο, μεταφέροντας μεγάλη πίεση στους ανταγωνιστές του (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κυρίως), γιατί τους αφαιρεί επιχειρήματα και άλλοθι αναφορικά με την διαφορά ποιότητας των ομάδων.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από τον υπ’ αριθμό ένα στόχο της κατασκευής του ιδιόκτητου γηπέδου της, γιατί δεν εξηγεί με σαφήνεια στους χιλιάδες φίλους της πως ακριβώς έχει σχεδιάσει τα επόμενα χρόνια.

Ads

Και άλλα μεγάλα Ευρωπαϊκά club έδωσαν προτεραιότητα σε νέα γήπεδα (π.χ. Άρσεναλ), αλλά είπαν στους οπαδούς τους την αλήθεια για τα οικονομικά τους και τους στόχους που έθεσαν, δηλαδή προηγείται η αποπληρωμή των χρεών, άρα μειωμένη επένδυση στο ρόστερ, συνεπώς….. υπομονή.

Αυτό ακριβώς (η υπομονή) είναι ζητούμενο στην Ελλάδα, όπως ζητούμενο είναι και ο μακροχρόνιος σχεδιασμός που τηρείται και υποστηρίζεται, ανεξάρτητα από τα άσχημα αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός θα ήταν πρώτη είδηση (αν δεν υπήρχε η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ) μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ με το ευρύ 3-0, που του δίνει μεγάλη ώθηση ως προς την διεκδίκηση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το θέμα είναι η σταθερότητα στην απόδοση και στα αποτελέσματα, γιατί στα ντέρμπι φέτος το τριφύλλι έχει πάει περίφημα, ωστόσο απώλειες όπως αυτή την προηγούμενη αγωνιστική στην Τρίπολη, αν δεν μειωθούν στο ελάχιστο θα του κοστίσουν.

Ο ΠΑΟΚ ακόμη κι αν πάρει το κύπελλο, ή αν βγει δεύτερος (δύσκολα και τα δύο με την εικόνα του σε όλη τη σεζόν), έχει σοβαρό πρόβλημα γενικώς από την στιγμή που δεν εμπνέει και δεν πείθει πλέον τους οπαδούς του, βρισκόμενος σε συνεχή αμφισβήτηση και αγωνιστική αστάθεια.

Ο Άρης σταθερότατος σε όλη την φετινή περίοδο έχει το πρώτο λόγο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, σε κάθε περίπτωση είναι το φαβορί για το ένα από τα τρία εισιτήρια για το  Europa Conference League.

Στο χθεσινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος ότι μπορεί και παίρνει νίκες κι αποτελέσματα ακόμη και όταν ο αντίπαλος έχει σωρεία κλασσικών ευκαιριών, όπως είχε η ομάδα της Αρκαδίας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των Play-off

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0
(39′ Μακέντα, 79′ Βιγιαφάνιες, 85′ Αϊτόρ)

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0
(69΄Σίλβα Σαντέ, 91΄Μάνος)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5
(88’ Ανσαριφάρντ – 17’ Καμαρά, 23’ Μασούρας, 35’ Ελ Αραμπί, 45’ Μασούρας, 74’ Φορτούνης)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 3ης αγωνιστικής

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

  • Άρης-ΑΕΚ 15:00
  • Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 17:15
  • Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 19:30

Play-out

Στην διαδικασία των Play-out είδηση αποτελεί η νίκη του ΟΦΗ μετά από τρεις μήνες περίπου, που ήρθε στην κατάλληλη στιγμή ώστε να τον βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά για την συνέχεια, με στόχο την αποφυγή περιπέτειας με υποβιβασμό ή μπαράζ για παραμονή.

Η ΑΕΛ είναι η χαμένη της αγωνιστικής αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον πιο άμεσο ανταγωνιστή της, τον Παναιτωλικό που απέσπασε ισοπαλία στο Αλκαζάρ, ένα αποτέλεσμα για την ομάδα του Αγρινίου που στο τέλος ίσως αποδειχτεί το πιο σημαντικό.

Αυτές οι δύο ομάδες κυρίως και ο ΟΦΗ από κοντά, είναι που θα παλέψουν ως το τέλος για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων, Ατρόμητος και Λαμία είναι εντελώς άνετοι και τα Play-off ίσως είναι και βαρετά αφού δεν έχουν ιδιαίτερα κίνητρα.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των Play-out

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 1-1
(51΄Μανούσος – 47΄Φατιόν)

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(52’ Σαρδινέρο, 61’ πέν. Σολίς – 45+2’ Παμλίδης)

ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-1
(44′ Ντουρμισάι – 50′ Βέργος)

Λαμία-Βόλος 1-1
(85′ Κρητικός 0-1, πεν. 88΄Ντέλετιτς)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

  • Βόλος-Παναιτωλικός 15:00
  • Απόλλων-ΟΦΗ 17:15
  • Ατρόμητος-ΑΕΛ 19:30
  •  

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

  • ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 19:30