Ο Παναιτωλικός ήταν αναμφίβολα ο κερδισμένος από το παιχνίδι στο Αλκαζάρ απέναντι τη γηπεδούχο ΑΕΛ. Το 1-1 που απέσπασε τον διατηρεί πάνω από τη θεσσαλική ομάδα στη βαθμολογία, έτσι συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την αποφυγή της τελευταίας θέσης που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό.

Ads

Η βαθμολογία μετά την 2η αγωνιστική των Play-out

image

Όπως αναμενόταν έγινε μάχη ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναιτωλικό, με τις εκτιμήσεις (δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να το προβλέψει) να επιβεβαιώνονται. Οι δύο ομάδες καιγόντουσαν για τη νίκη, που θα είχε διπλή αξία και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δώσουν τα πάντα για να φτάσουν σε αυτή.

Ads

Σε τέτοιες περιστάσεις υπερισχύουν πάθος και ένταση, αλλά σπάνια προσφέρεται θέαμα.

«Βυσσινί» και Αγρινιώτες είχαν αυτά τα στοιχεία, αλλά και η αναμέτρηση ήταν καλή, καθώς είχε καλό ρυθμό και ενδιαφέρον από την αρχή, ενώ δεν άργησε να χαθεί η πρώτη καλή ευκαιρία, για την ακρίβεια η απόλυτη φάση.

Ο Πινακάς κέρδισε πέναλτι όταν σε ένα τακουνάκι που επιχείρησε, ο Καρασαλίδης έκανε χέρι. Ωστόσο ο τερματοφύλακας Κνετ έκανε εξαιρετική απόκρουση (9’) στη δεξιά του γωνία στην εκτέλεση του νεαρού επιθετικού.

Ο Παναιτωλικός είχε μόλις δύο τελικές στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν λιγότερο επικίνδυνος από τον αντίπαλό του που είχε τέσσερις, αλλά και την κατοχή της μπάλας.

Το γκολ το βρήκε πρώτη η ομάδα του Φέστα, αφού η προσπάθεια του Ντίας στο 22’ ήταν εξαιρετική εκτός από το τελείωμα και ο Βέργος που βρήκε δίχτυα στο 30’ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 44’ λοιπόν η ΑΕΛ βρήκε δίχτυα μετά από πλάγιο του Γιακιμόφσκι, ο Ντουρμισάι υποδέχτηκε τη μπάλα και με ωραία κίνηση και ιδανικό τελείωμα έγραψε 1-0.

Με αυτό το γκολ κανονικά οι γηπεδούχοι έπρεπε να μπουν με άλλο αέρα στο δεύτερο μέρος, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Παναιτωλικός βρήκε γκολ στο 50΄ με τον Μεντόσα να κάνει κάθετη για τον Βέργο που εκτέλεσε από πλάγια θέση τον Ναγκί, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Εν αντιθέσει με τους «βυσσινί», ο Παναιτωλικός πήρε φόρα μετά το τέρμα του, υπό την έννοια ότι πήρε ώθηση και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ, καθώς σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία ο Μεντόσα στο 60’, αφού παρουσιάστηκε «αλτρουιστής» και… αναποφάσιστος.

Στην τελική ευθεία η ΑΕΛ έδειξε μεγαλύτερη θέληση και ανάγκη (που ισχύει άλλωστε) για τη νίκη, είχε και τις ευκαιρίες, αλλά όχι και την ουσία, καθώς ο Ακούνια τα χάλασε στην τελική προσπάθεια ή μάλλον του τα χάλασαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ ο Μουκάντζο κλώτσησε στο 81’ μεγάλη ευκαιρία.

Με τον ίδιο να ζητάει πέναλτι του Τσότσαλιτς. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα, αφού έμειναν από δυνάμεις και ιδέες οι δύο ομάδες, με τον Παναιτωλικό να δείχνει κάπως πιο… κερδισμένος από την ισοπαλία.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος Χουσίνο (46’ Ηλιάδης) Μαξιμένκο Γιακιμόφσκι (84’ λ. τρ. Τσόσιτς), Στίφλερ Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (87’ Γκράουρ) Ακούνια Πινακάς (67’ Μουκάντζο), Ντουρμισάι (84’ Νούνιτς)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τσιγγάρας (79’ Μεντίνα) Καρασαλίδης Τσότσαλιτς Περέιρα, Εντινγκά (85’ Μανθάτης) Ταχάρ, Μεντόσα (85’ Ντάλσιο) Αριγίμπι (73’ Μαλής) Ντίας, Βέργος

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
AVAR: Δημόπουλος Μιχαήλ (Δυτ. Αττικής)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς