Η ΑΕΛ είναι εδώ και με ψυχωμένη εμφάνιση πήρε σπουδαίο διπλό 0-2 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου , μπαίνοντας για τα καλά στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, αφού έφτασε στους 19 βαθμούς τον ΟΦΗ και είναι στο -1 από τον Παναιτωλικό.

Ads

Στους 28 βαθμούς παραμένει ο Απόλλων που είναι πιο άνετος, αλλά φάνηκε πόσο τον επιρρέασε η φυγή του Γιώργου Παράσχου, που πέταξε το πρώτο ημίχρονο και είδε τους Ντουρμισάι (67′) και Νούνιτς (90’+6′) να καθαρίζουν το ματς υπέρ της ΑΕΛ.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Απόλλωνα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία πίεζε συνεχώς την ΑΕΛ, η οποία έπαιζε παθητικά, αμυντικά και προσπαθούσε κυρίως από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ να απειλήσει, όπως έγινε με τον Ντουρμισάι στο 35ο λεπτό.

Στο 27’ ο Μπεντινέλι πέρασε τρεις παίκτες της Λάρισας, αλλά η παράλληλη που έκανε δεν βρήκε τον Ντάουντα. Δέκα λεπτά αργότερα ύστερα από Λάθος του Ζίζιτς, έφυγε στην αντεπίθεση ο Τσιλούλης και έκανε το γύρισμα, με τον Μαξιμένκο τελευταία στιγμή να διώχνει πριν εκτελέσει τον Νάγκι ο Ντάουντα.

Ads

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμούς. Στο 55΄ο Απόλλων είχε διπλή ευκαιρία ύστερα από συρτό σουτ του Μπεντινέλι με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι, ο Κολ να παίρνει το ριμπάουντ, να σουτάρει και η μπάλα να βγαίνει λίγο άουτ.

Αυτή η φάση ξύπνησε την ΑΕΛ που πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ. Στο 67ο λεπτό η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα άνοιξε το σκορ ύστερα από ένα-δυο του Ντουρμισάι με τον Κολομπίνο, με τον πρώτο να σκοράρει με προβολή για το 0-1.

Ο Απόλλων βγήκε μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση, ο Νάγκι είχε φοβερή αντίδραση στο σουτ του Σλίβκα και απέτρεψε το 1-1, με τον Ακούνια να αγγίζει το 2-0 αλλά να του το στερεί το δοκάρι.

Ωστόσο, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ κλείδωσε το σπουδαίο τρίποντο με τον Νούνιτς να σκοράρει από κοντά και να διαμορφώσει το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης Ντομίνγκες Λισγάρας Χουχούμης, Φατιόν (72’ Λαγός) Σλίβκα, Φερνάντεθ (72’ Μουνιέ) Μπεντινέλι Τσιλούλης (52’ Κολ), Ντάουντα (52’ Ιωαννίδης)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος Ηλιάδης Ζίζιτς Μαξιμένκο, Μουκάντζο (57’ Μιλοσάβλιεβιτς) Στίφλερ (85’ Σπαρβ) Κολομπίνο, Ακούνια Ντουρμισάι (79’ Νούνιτς) Πινακάς (79’ Μπεν Χατίρα)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
VAR: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδος)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λαυκάδας)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα